Prekinut derbi u Mostaru – navijači motkom jurili trenera, sudiji zapalili automobil (VIDEO)

Derbi meč 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Borca iz Banjaluke prekinut je zbog upada huligana na teren u Mostaru. Motkom su jurili trenera tima iz Banjaluke, dok su fudbalera udarili u glavu, a sudiji je kasnije zapaljen automobil.

Utakmica je prekinuta pri rezultatu 2:0 za Banjalučane, a pošto su domaći navijači bili nezadovoljni suđenjem, rešili su da uzmu stvar u svoje ruke upadom na teren.

Prekid derbija u Mostaru zbog upada navijača

Arbitar je uspeo da pobegne, nakon čega su huligani nasrnuli na gostujuće fudbalere i stručni štab.

Prema pisanju tamošnjih medija udarac nogom u glavu zadobio je centarfor Borca Jovo Lukić, dok su pristalice Veleža sa motkom krenuli da se obračunaju sa trenerom Nemanjom Miljanovićem.

Posle utakmice se oglasio direktor Borca Dejan Lukendić.

„Šta da kažem. Šteta što je utakmica okončana na ovako neslavan način, mislim da se digla preterana negativna energija oko same utakmice. Nije trebalo da dođe do prekida, mislim da je Borac zasluženo vodio, postigli smo gol na vreme, iako je Velež imao svoje šanse koje nije iskoristio. Mi smo postigli drugi gol i zasluženo smo pobedili“, rekao je Lukendić i dodao:

„Koliko znam, u kriznoj sobi je delegat u skladu sa propozicijama i pravilima Fudbalskom saveza Bosne i Hercegovine i na predlog policije koja nije mogla da garantuje bezbednost, doneo odluku da utakmica bude registrovana rezultatom 3:0 za goste.“

Sudija je uspeo da pobegne sa terena, ali su ga navijači stigli na parkingu i bakljama mu zapalili automobil.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: