Predsednik VSS Krivokapić uveren – Verujem da ćemo ostati perjanica srpskog sporta. Ostvarili smo sve sportske snove. Imamo novi cilj – odbraniti zlato u Tokiju 2020. godine!

ZLATO do zlata u riznici naših vaterpolista. Srbija je olimpijski, svetski i evropski šampion, pobednik Svetske lige i Svetskog kupa.

Milorad Krivokapić, svojevremeno najbolji igrač i golman sveta, ima i olimpijsko zlato (1984) i svetsku krunu (1986), ali za ove tri godine, koliko je predsednik Vaterpolo saveza Srbije, ostvareno je nešto nezabeleženo u istoriji sporta – čak 12 zlatnih medalja na zvaničnim takmičenjima!

* Hoće li vaterpolo i dalje biti jedan od naših najtrofejnijih sportova?

  • Verujem da će ostati perjanica srpskog sporta. Ostvarili smo sve sportske snove.

* Uspehe brzo zaboravljamo i uvek tražimo nove motive i ciljeve?

  • Olimpijsko zlato osvojeno u Riju, jedino koje je nedostajalo ovoj generaciji, slavili smo samo nekoliko dana. Imamo novi cilj – odbraniti zlato u Tokiju 2020. godine!

* Postoji raskorak između reprezentativnog i klupskog vaterpola.

  • Naši reprezentativci dolaze iz klupskog vaterpola. Zato je nužno da imamo jaku bazu. Lokalne samouprave, gradovi u kojima klubovi žive treba da prepoznaju kvalitet i finansiraju sport koji ima kontinuitet uspeha. Kao gradovi u regionu, koji obezbede od pola miliona do milion evra za uspeh kluba i u evropskoj konkurenciji.

* Naši veliki igrači su u inostranstvu, imaju li naslednike ovde?

  • Naravno. Mi smo i u mlađim kategorijama najbolji u Evropi, prvaci smo sveta, radu s mladima posvećujemo veliku pažnju. Kroz Svetsku ligu selektor Savić isprobava mlađe snage, za bezbolnu smenu generacija.

* Bili ste najbolji golman sveta. Koga od sadašnjih cenite?

  • Nikada se ne vraćam u prošlost. Nadam se da ćemo imati i dalje najbolje golmane, kao što su ih jugoslovenski i srpski vaterpolo uvek imali.

* Pratite li druge sportove? Novak Đoković je ponos nacije. Verujete li u njegov povratak?

  • Radujem se što su košarkaši i košarkašice u svetskom vrhu, kao i odbojkaši i odbojkašice, verujem da će se i rukometaši vratiti… To su sportovi koji zaslužuju podršku. Novak Đoković je, kao i vaterpolisti, ponos Srbije. Nadam se da će opet biti prvi igrač sveta. Mada je u sportu najteže ostati na vrhu.

* Šta vam je obeležilo proteklu nedelju mimo posla?

  • Osim angažovanja u VSS, više sam se posvetio porodici. Ponosim se decom. Ćerke su uspešne u vrlo odgovornom poslu kojim se bave, a sin se odlično nosi sa velikim obavezama u IX gimnaziji, trenira i vaterpolo…

Izvor i foto Novosti

Ostavi komentar

Translate »