Predrag Danilović čestita seniorima ali veruje i u naše dame

Predrag Danilović: Ogroman uspeh seniora, dame će se vratiti

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović istakao je danas da je 2017. godina bila takmičarski veoma uspešna jer je, uprkos problemima sa povredama, muški tim osvojio srebro na Evropskom prvenstvu. Danilović je dodao da je Savez dobio veliko priznanje od Fibe za organizaciju Evropskog prvenstva za žene 2019. godine.

„Seniori su ostvarili ogroman rezultat zbog poteškoća sa povredama. Najveće zasluge idu igračima i stručnom štabu. Ženska reprezentaciju nije nastavila niz uspeha (11. mesto na EP), ali siguran sam da će se vratiti na stare staze“, rekao je Danilović na Novogodišnjem koktelu KSS.

On je dodao da je Savez dobio veliko priznanje od Fibe za organizaciju Evropskog prvenstva za žene 2019. godine.

„Tu su i uspesi mlađih selekcija, koje su zalog za budućnost, naši igrači zauzimaju prvo mesto u igri ‘3 na 3’. Naredne godine bićemo domaćini juniorskog kadetskog prvenstva Evrope u Novom Sadu, a prvi put ćemo organizovati NBA kamp ‘Košarka bez granica’. Posebno moram da istaknem podršku države, Ministarstva sporta i Olimpijskog komiteta“, poručio je Danilović.

Na svečanosti u hotelu „Kraun plaza“ za najbolje u 2017. godini proglašeni su Bogdan Bogdanović (seniori) i Jelena Milovanović (seniorke).

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: