Pre 25 godina fudbaleri Jugoslavije odigrali poslednju zajedničku utakmicu! Evo kako bi danas izgledao Yugo tim! (VIDEO)

Reprezentacija nekadašnje Jugoslavije odigrala je poslednji meć 13. novembra 1991. godine

Fudbaleri nekadašnje Jugoslavije odigrali su poslednji zajednički meč 13. novembra 1991. godine i to u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Bio je to tim na vrhuncu moći, od koga se očekivala titula ili bar medalja na Euru u Švedskoj. Tim sastavljen od vrhunskih asova igrao je meč kvalfikacija protiv Austrije i pobedio sa 2:0 golovima Lukića i Savićevića.

U tom timu su bili još Predrag Mijatović, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Mehmed Baždarević, Predrag Spasić, Srečko Katanec, Zoran Vulić, Safet Sušić, Zlatko Vujović, Faruk Hadžibegić, Tomislav Ivković, Darko Pančev, Vlada Stošić, Robert Jarni, Fahrudin Omerović, Ilija Najdoski i Davor Jozić. Selektor je bio Ivica Osim.

Ta ekipa se plasirala na Euro 1992. u Švedskoj, ali zbog rata u Jugoslaviji je suspendovana i umesto Jugoslavije otišla je Danska koja je osvojila titulu.

Snimak je pred prvi duel sa Austrijom 1990. u Jugoslaviji.

25 godina kasnije italijanska Gazeta delo sport je napravila zanimljiv video kako bi izgledala selekcija Jugoslavije danas, da postoji zajednička država.

Ako postoji neki igrač koga biste vi dodali, ostavite vaš predlog u komentaru.

VIDEO

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: