Pre 24 godine poginuo je Dražen Petrović

Na današnji dan pre 24 godine u saobraćajnoj nesreći poginuo je ‘košarkaški Mocart’ – Dražen Petrović.

Po mnogima najbolji košarkaš sa ovih prostora 7. juna 1993. godine nastradao je u Nemačkoj, kad se automobilom vraćao sa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Dražen nije želeo da se vraća avionom, već je odlučio da zajedno sa devojkom Klarom krene put nazad. Upravo je za volanom bila manekenka, dok se Petrović nalazio se na suvozačevom mestu prilikom udesa.

Kada se desio udes, hrvatski košarkaš izleteo je kroz staklo i na licu mesta poginuo.

Karijeru je započeo u rodnom klubu Šibenki, gde je proveo četiri sezone od 1979. do 1983. godine. Tada je usledio pravi potez i prelazak u Cibonu, sa kojom je kao veoma mlad uspeo da osvoji dve titule Evrolige, 1985. i 1986.

Usledila je jednogodišnja avantura u madridskom Realu, da bi 1989. odlučio da se pridruži NBA ligi i Portlan Trejlblejzersima. Tamo se zadržao dve godine, a najbolje partije pružao je u dresu Nju Džersi Netsa.

Nažalost, tragična smrt sprečila ga je da uradi još mnogo toga, pre svega u životu, a onda i u košarkaškoj karijeri. Ipak, ostaće zapamćen kao jedan od najboljih evropskih igrača u istoriji ovog sporta.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: