Povrede su problem za Srbiju – „Orlovi“ su u četvrtak otputovali u Hamburg na drugi pripremni turnir i bez Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića, koji će ići na pregled povređenog ramena u Malagu

UMESTO selektora Aleksandra Đorđevića, povrede prekrajaju sastav Srbije za Evrobasket. Posle Marka Simonovića, sa spiska je otpao centar Miroslav Raduljica, čiji oporavak od upale kolena traje predugo da bi ostalo „lufta“ da iole spreman dočeka Šampionat u Turskoj.

„Orlovi“ su u četvrtak otputovali u Hamburg na drugi pripremni turnir i bez Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića, koji će ići na pregled povređenog ramena u Malagu na izričit zahtev svog kluba. Iz ovoga je jasno šta je osnovni cilj u predstojeće tri utakmice – Poljska (petak, 21.00), Rusija, Nemačka.

  • Očekivanja su da, pre svega, iz njih izađemo zdravi, bez povreda – kaže Đorđević. – Već smo u neprijatnoj situaciji, Raduljica više nije deo ekipe ovog leta, mora da preskoči Evrobasket jer nije mogao na vreme da izađe iz problema koji vuče. Teodosić ostaje u Beogradu da završi poslednji deo programa, priključiće nam se od ponedeljka u Atini. Nedovićev tim Unikaha zahteva da se pojavi na kontroli, ići će u Malagu, tako da ni on ne putuje s nama. Njegov oporavak ide dobro, već je počeo malo da radi s loptom. Pozitivan sam po tom pitanju, ali se radi o stvarima koje ne možemo da predvidimo.

Predviđanje kada će Teodosić preuzeti komandnu palicu u nacionalnom timu nešto je sigurnije…

  • Mislim da će Teo za pet-šest dana biti onaj pravi, prošao je deo priprema na Kopaoniku, a onda po dolasku u Beograd osetio taj problem sa listom. I Raduljica i on savetima su pomagali mlađima i neiskusnijima, ali to, naravno, nije isto kao kada su na terenu. Sve se to oseti, ali moramo da idemo dalje i da tražimo našu igru. Ostali treniraju izvanredno, zbog čega očekujem dobru i jaku Srbiju, kao što smo se predstavili na „Trofeju Beograda“. Jedini cilj je da igramo čvrstu košarku i iz toga izvlačimo naš kvalitet.


Tri meča u tri dana na Superkupu u Hamburgu iziskuju veliku dozu opreza.

– Takvi su nam i ciklusi na pripremama, radimo jako tri dana, a onda malo olabavimo. Mislim da su momci spremni za takav napor. Nije bilo ovako planirano, trebalo je da raspolažemo većim brojem igrača da bismo izbegli prevelike napore. Tražićemo rešenja izmenama i deljenjem minuta.

Na pitanje da li problematična situacija spušta lestvicu na EP, Đorđević odgovara:

– Ambicije su uvek velike. Da nije tako, ne bismo bili ovde i nosili ovaj dres. Ne smemo da bežimo od toga, mislim da imamo kvalitet, igrače koji su veoma takmičarski raspoloženi. Ima onih koji su mnogo napredovali, tako da je na nama da pokažemo vrednost u bilo kom sastavu. Dokle god idemo na velika takmičenja, cilj Srbije je uvek medalja.

Pravo iz Nemačke naši košarkaši putuju u Atinu, gde će od 23. do 25. avgusta, uz Gruziju, Italiju i Grčku, učestvovati na „Akropolis kupu“.

SUPERKUP
Petak, 18. avgust
Nemačka – Rusija 18.30
Poljska – SRBIJA 21.00

Subota, 19. avgust
Nemačka – Poljska 17.30
SRBIJA – Rusija 20.00

Nedelja, 20. avgust
Nemačka – SRBIJA 15.00
Poljska – Rusija 17.30
* TV prenosi su na Sport klubu.

Izvor i foto  Novosti

2 thoughts on “Povrede prekrajaju sastav Srbije, standardni reprezentativac napustio ekipu: Bez Raduljice na EP”

Ostavi komentar

Translate »