‘Povratak otpisanog’ – Muslin daje novu šansu Ljajiću?

Nakon odličnog starta „Orlova“ u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji selektor Slaboljub Muslin izgleda je spreman da dodatno pojača nacionalni tim „zaboravljenim“ asom Torina.

Deset godina je Srbija čekala da fudbalska reprezentacija otvori jedan kvalifikacioni ciklus onako kako su to učinili Klementeovi „Orlovi“, a sada je najveći izazov održati kontinuitet.

Nacionalni tim za mesec dana očekuje poslednja takmičarska utakmica u kalendarskoj godini i ukoliko Srbija ostane neporažena u Kardifu imaćemo odličnu startnu poziciju pred najvažnije mečeve koji mogu da odluče o tome ko će direktno u Rusiju.

Zbog toga ne treba da čudi što selektor Slaboljub Muslin pred gostovanje Velsu želi dodatno da pojača konkurenciju pa se vođen tom mišlju sprema na put u Torino.

Današnji „Blic“ piše da je selektor reprezentacije Srbije odlučio da pruži još jednu šansu Ademu Ljajiću i da će u tu svrhu otputovati u Italiju kako bi sa bivšim igračem Partizana razgovarao u četiri oka.

Fudbaler Torina još uvek nije dao reprezentaciji ono što se od njega očekivalo, a ime Adema Ljajića češće je pominjano u negativnom nego u pozitivnom kontekstu kada je nacionalni tim u pitanju.

Sećamo se i „slučaja himna“ kada je Ljajić kršio kodeks Siniše Mihajlovića pa tadašnji selektor više nije želeo da ga zove u reprezentaciju. Poslednju utakmicu u dresu sa državnim grbom Adem Ljajić je odigrao 25. maja kada su „Orlovi“ ugostili Kipar u Užicu.

Evidentno je da selektor želi da obavi razgovor sa Ademom Ljajićem i da mu predoči svoje ideje vezane na njegovo participiranje u nacionalnom timu. Muslin je prethodnog leta napomenuo da Adema Ljajića ne može da koristi na poziciji pleja, pa ostaje da se vidi koju ulogu selektor želi da ponudi fudbaleru Torina.

Bivši fudbaler Partizana Adem Ljajić rođen je 29. septembra 1991. godine u Novom Pazaru, a do sada je odigrao 20 mečeva u dresu sa državnim i postigao 3 gola

VIDEO

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: