Posle duge pauze, Željko Obradović konačno progovorio o reprezentaciji Srbije!

Legendarni trener Željko Obradović nema običaj da govori o reprezentaciji Srbije, ali je to učinio u razgovoru za hrvatski portal “Balkanbasket”.

Trener Fenerbahčea ne voli da odgovara na pitanja o “orlovima”, ne želeći da ispadne kako se meša u bilo čiji rad, ali je ovaj put napravio izuzetak, kada mu je postavljeno pitanje o Olimpijskim igrama. Hrvatske novinare zanimalo je kako vidi susret sa “kockastima” u Riju, gde je Srbija osvojila srebro.

– Na svakom velikom turniru, najvažnije su te utakmice u četvrtfinalu i polufinalu. Pre toga u grupama, gde je bila Hrvatska, jasno je bilo da je sve moguće. Tako kako se odigralo i u ovoj drugoj grupi dovelo je do te utakmice koja je bila neizvesna i teška za obe reprezentacije.

– Ono čime sam ja zadovoljan je to da je sve proteklo u najboljem redu, da su se igrači i stručni štabovi izuzetno dobro ponašali. Pobedila je Srbija, mislim da je zasluženo – rekao je Obradović za Balkanbasket, uz osvrt na majstorije Miloša Teodosića.

– On je lider ove reprezentacije. Srbije ima i drugih igrača koji su mnogo bitni, ima čak dva ili tri plejmejkera koji rade neverovatgan posao. To su Marković, Jović i Nedović, zatim Bogdanović na poziciji beka šutera, Kalinić može igrati na pozicijama tri i četiri, tu je Simonović. Raduljica je izvanredan napadač. Mali Jokić je izvanredan talenat. Sigurno je falio Bjelica pod broj jedan, ali je bez diskusije lider te reprezentacije i broj jedan Miloš Teodosić, koji ima kvalitet i koji ima nešto što nemaju drugi igrači u Evropi, ima tu lucidnost, taj potez.

Nešto najlepše što Teodosić donosi igri jeste nepredvidivost.

  • Ja volim kao trener na klupi da me igrač iznenadi, Miloš može iznenaditi, ima taj talenat. Ja se svaki puta obradujem, juče sam se tako obradovao kada je Datome dao onaj koš na drugi obruč. Meni to čini toliko zadovoljstvo da se i sada naježim, da igrač iznenadi i učini nešto novo.

  • Neće to nekada ispasti najbolje, ali igrač ima pravo da pogreši, ima pravo na tu vrstu lucidnosti. Ja vrlo često na početku ovim mlađima kažem, ajmo sada vežbati Draženov pas, iza leđa skoči pa kroz noge, a oni te gledaju, ko je Dražen pod broj jedan, kako, šta pod broj dva. Ma ljudi, dodajte u kontranapadu taj pas, uživajte u košarci. Miloš je jedan od tih kakvih nema u Evropi.

(Telegraf.rs)

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

0 Thoughts to “Posle duge pauze, Željko Obradović konačno progovorio o reprezentaciji Srbije!”

  1. […] ali ne prašta Željko lake otkaze.Proslavljeni trener Željko Obradović ne miri se sa otkazima koji su oslabili košarkašku reprezentaciju […]

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: