Poraz odbojkašica od Japana

Poraz odbojkašica – Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Hongkongu od selekcije Japana sa 2:3, po setovima 25:21, 25:20, 23:25, 20:25, 12:15, u drugom kolu trećeg vikenda Gran Prija.

Izabranice Zorana Terzića, koje su juče obezbedile plasman na finalni turnir Gran Prija, bile su blizu druge, maksimalne pobede u Hongkongu, ali su umesto toga osvojile samo bod.

Odbojkašice Srbije su vodile sa 2:0 u setovima i 22:18 u trećem setu, ali su Japanke uspele da preokrenu rezultat i najpre smanje na 2:1.

Usledilo je potom izjednačenje u setovima, a onda i peti set, u kome je Srbija vodila sa 11:9, a na kraju ga izgubila sa 15:12.

Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je da je njegova ekipa protiv Japana odigrala opušteno i nezainteresovano.

„Primetno je da, ako nekog pobedimo jednom i sastanemo se sa istim protivnikom vrlo brzo, mnogo opuštenije igramo te utakmice, mogu čak da kažem i nezainteresovano“, rekao je Terzić, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

„Danas je to bilo vrlo primetno od završnice drugog seta kada smo imali veliku prednost i krenuli da igramo potpuno relaksirano i opušteno u smislu da nismo poštovali ništa od onoga što smo se dogovorili, a motiv i želja nisu bili ni približno na nivou na kom treba da budu“, dodao je selektor Srbije.

Umesto maksimalne pobede i nova tri boda, odbojkašice Srbije su protiv Japana osvojile samo bod.

„To su stvari koje ne bi smele da se dešavaju. Meni je stvarno žao što je to tako i moraćemo izgleda mnogo da radimo na tim stvarima“, rekao je Terzić.

Srbija će sutra u poslednjem, trećem kolu igrati protiv Kine od 9.45.

„Nadam se da će sutra protiv Kine biti bolje. Videćemo u kom ćemo sastavu igrati, ali smatram da je to najmanje važno ako budemo poštovali ono što smo se dogovorili i ako motiv bude tokom cele utakmice na visokom nivou“, rekao je Terzić.

Izvor i foto RTS 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: