Žarko Lazetić je ovoga leta iznenada napustio ekipu TSC-a i posao trener Makabija iz Tel Aviva, pošto je iz Izraela dobio ponudu kakva se jednostavno ne odbija.

Postojalo je i ranije interesovanje za Lazetića, pre svega od strane ruskih klubova, ali ni jedna ponuda nije bila dovoljno primamljiva da ga natera da napusti ono što je izgradio u Bačkoj Topoli. Ipak, Makabi iz Tel Aviva je pokazao izuzetnu odlučnost u nameri da angažuje najboljeg trenera Superlige Srbije i zavukao duboko ruku u džep.

Žarko Lazetić foto:Arena sport
Žarko Lazetić foto:Arena sport

Prema pisanju „Mocart Sporta“, Lazetić će u prvoj godini na klupi izraelskog tima zarađivati čak 800.000 evra, što ga stavlja na listu najplaćenijih srpskih trenera. Primera radi, najbolji izraelski trener u novijoj istorji, Barak Bahar, je u Makabiju iz Haife zarađivao oko 500.000 evra, pre nego što je prešao u Crvenu zvezdu.

Vlasnik kluba Mičel Goldher uveren je da je Lazetićevo angažovanje sjajan posao Makabija, koji će se pokušati da se domogne Lige šampiona preko kvalifikacija. Protivnik timu iz Tel Aviva u drugom kolu kvalifikacija biće rumunski FCSB.

Srećan sam što mogu da poželim dobrodošlicu Žarku i njegovom timu u Makabi Tel Aviv. Bio sam veoma impresioniran Žarkovom mentalnom snagom i jasnom metodologijom, što je nesumnjivo doprinelo kontinuitetu njegovih trenerskih dostignuća kao trenera. Žarko je razumeo ciljeve koji ga očekuju u Makabiju i spreman je da naporno radi kako bi unapredio klub napred i ostvario dostignuća. Molim vas, pridružite mi se u dobrodošlici Žarku i ostatku stručnog štaba, želimo mu veliki uspeh, poručio je Goldher.

Jedan od retkih srpskih trenera koji su plaćeniji od Lazetića jeste Miloš Milojević koji trenutno predvodi Al Vaslom u Dubiju, a izvesno je da nešto veće sume od njega imaju i Dejan Stanković, odnosno Marko nikolić, koji od ovoga leta predvode moskovske velikane Spartak i CSKA.

sport.org.rs/Sportal/M.A/N.A

 

Ostavi komentar

Translate »