Pomozite Nastasji da pobedi u utakmici života!

Nastasji Nedimović, nekadašnjoj vaterpolistkinji, koja je branila boje Srbije na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2006. godine, potrebna je pomoć.

Nastasja boluje od teške bolesti kostiju i potrebna su joj finansijska sredstva kako bi pobedila u najvažnijoj utakmici u životu.

Borba je počela 31. oktobra 2016. godine, kada je u Nastasja u šestom mesecu trudnoće legla u krevet i više nije mogla da ustane.

Tome su prethodili jaki i bolni spazmi u leđima. Ustanovljena je dijagnoza – multipli mijelom (rak koštane srži), neizlečiva hronična bolest, zbog koje se stvara veliki broj određenih proteina koji nagrizaju kosti i prave lezije (rupe u kostima zbog kojih postaju vrlo krhke i lako lomljive). Porođena hitno carskim rezom dva meseca pre termina, pri čemu se lome rebra i grudna kost. Nažalost, Nastasja je tada ostala nepokretna. Usledilo je pet ciklusa hemioterapije koje su praćene vežbama fizijatra. Naučila je ponovo da sedi i hoda. Odrađena je transplantacija koštane srži. Maligniteta i dalje ima u malom broju.

Borba sa ovom opakom bolešću se nastavlja. Ako ste u mogućnosti, pomozite Nastasji.

Broj na koji možete pomoći je: 115-0381600674042-32 (Telenor banka)

Za uplate iz inostanstva SWIFT kod je AAAARSBG, a račun RS3511503816006740423(Telenor banka)

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: