Pokretanje lige B timova Superlige i Prve lige Srbije

O pokretanju lige Fudbalski savez Srbije je doneo odluku. U njoj će se takmičiti „B“ timovi klubova Superlige i Prve lige Srbije.

Ligu će igrati Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Voždovac, Radnički (Niš), Spartak, Mladost(Lučani), Zemun, Bežanija i Kolubara.

Kako je agenciji Beta rečeno u Fudbalskom savezu Srbije, ligu će moći da igraju svi igrači koji su registrovani u ovim klubovima a koji nisu igrali redovno kolo tokom vikenda.

Liga će se igrati ponedeljkom po jednokružnom sistemu, počinje 13. marta, a završava 15.maja. Razigravanje počinje 22. maja i igaće se po sistemu prvi protiv četvrtog i drugi protiv trećeg. Finale se igra 29. maja.

Utakmice se igraju na terenima Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, terenima na Adi Ciganliji i prema potrebi u sportskom centru Teleoptik.

Janković: Želja nam je da promovišemo fudbal

Predsednik takmičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije Miodrag Janković rekao je da je cilj pokretanja lige „B“ timova promocija fudbala, ali i otvaranje mogućnosti da se igrači nametnu trenerima.

„Suština pokretanja ove lige je pre svega želja Saveza da na nekin način promoviše fudbal, ali i želja klubova da igrači koji nisu igrali za prvi tim kroz ovu ligu dobiju mogućnost da se aktivno takmiče, ali i nametnu treneru“, rekao je Janković.

On je rekao da će takmičenje biti poluotvorenog tipa, kao i da je predviđena finansijska nagrada za osvajača, ali da će Izvršni odbor tu odluku tek doneti.

„Utakmice će biti poluotvorenog tipa. Pravo da gledaju utakmice imaće članovi rudkovodstva klubova, eventualno neki menadžeri… Nemamo uslove za navijače, koji svakako ne mogu dolaziti organizovano“, rekao je Janković.

Izvor i foto: RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: