Kraljici Ivani se poklonila i cela Evropa. Sa svim skokovima od preko sedam metara ispunila je ono što je najavila pred finale, da će skočiti „debelo preko sedam metara“ – i u tome je naša kraljica uspela! Bravo!

Foto: Marko Todorović

Najbolja srpska atletičarka, od danas i prava kraljica Atletike Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju pred svojom publikom na dvoranskom Evropskom prvenstvu!

Foto: Marko Todorović

Cela Arena bila je uz našu kraljicu, koja je briljatnim skokom u trećoj seriji od 7.24 metara odbranila titulu iz Praga.

Kad pogledate ostale rezultate, videćete da kraljici Ivani danas niko nije mogao ništa – Britanka Lorejn Judžin je druga sa rezultatom 6.97 metara, a Nemica Klaudija Salman-Rat treća sa 6.94.

U prvoj seriji je naša šampionka prestupila. Izgleda da je to bilo samo zagrevanje za fantastičan skok od 7.16 metara, što je peti najbolji rezultat na dvoranskom EP, a šesti na SP – ikada.

Ali onda je usledila TA treća serija!

Samouvereno je krenula, skočila savršeno, a onda uz nekoliko minuta neizvesnosti – cela Arena je pala u trans jer je Španovićeva skočila čak 7.24 metra, što je samo 13 centimetara slabije od svetskog rekorda, koji je 1988. godine postavila Hajke Dreksler (7.37m).

Ivana nije mogla a da ne zaplače zbog briljantnog rezultata koji je ostvarila…

U četvrtoj seriji je naša kraljica skočila 7.17, da bi u petoj prestupila, a u poslednjoj 6.73 m.

Sjajna Ivana je najavila veliki uspeh već u kvalifikacijama, kada je već iz prvog pokušaja skočila 7.03.

Izvor i foto: Telegraf

Ostavi komentar

Translate »