Podignute optužnice protiv Modrića i Lovrena zbog lažnih iskaza!

Zbog sumnje u davanje lažnog iskaza na prvom suđenju Zdravku Mamiću i ostalima za izvlačenje novca iz FK Dinamo, osiječko Opštinsko državno tužilaštvo je pred Opštinskim sudom u Osijeku podiglo optužnice protiv kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije Luke Modrića i bivšeg reprezentativca Dejana Lovrena.

Kako prenosi HRT, Modrić i Lovren već su jednom bili optuženi u tom slučaju, ali su te optužnice odbačene, jer je sud smatrao da su preuranjene.

Hrvatski fudbaleri su tada svedočili, a tužilaštvo je tvrdilo da su dali lažne izjave, budući da su tokom glavne rasprave davali potpuno drugačije iskaze nego tokom istrage i to nisu uspeli da objasne, prenosi HRT.

Modrić je 2017. godine pred sudom rekao da se prethodnog iskaza uopšte i ne seća.

Zbog toga je prvi put podignuta optužnica protiv njih dvojice, koja je potom na Opštinskom krivičnom sudu u Zagrebu odbačena kao neosnovana bez dovoljnog osnova sumnje.

U međuvremenu je na suđenju Mamiću i ostalima došlo do osuđujuće presude koju je 2021. potvrdio Vrhovni sud i u obrazloženju te presude je stajalo da su i Lovren i Modrić pogodovali svojim iskazima odbrani Zdravka Mamića.

Zbog toga je Državno tužilaštvo protiv njih podiglo novu optužnicu za lažne iskaze, zbog koje bi, ukoliko bude potvrđena, fudbaleri mogli dobiti kaznu zatvora od šest meseci do pet godina.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: