Na prvenstvu Balkana učestvovaće više od 500 atleticara iz 16 zemalja – Novi Pazar i Srbija spremno dočekuju početak 76. Balkanskog prvenstva za atletičare na novoizgrađenom Atletskom stadionu u tom gradu, poručeno je sa zvanične konferencije za medije.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zahvalio se svima koji su tom gradu ukazali poverenje dodeljivanjem domaćinstva tako velikog takmičenja.

– Siguran sam da ćemo očekivanja i opravdati. Nismo mogli da nađemo bolji način za prezentaciju našeg grada. Iskoristio bih priliku da pozovem sve sugrađane da dođu na stadion i podrže sve atletičare u ostvarenju što boljih rezultata – rekao je Biševac.

Na prvenstvu Balkana učestvovaće više od 500 atleticara iz 16 zemalja, a Srbiju će predstavljati Amela Terzić na 1.500 metara, Asmir Kolašinac u bacanju kugle, kao i Lazar Anić u skoku udalj.

Foto: Atletski savez Srbije

– Onoliko koliko mi je telo dozvoljavalo uspeo sam da se spremim. Forma mi nije ni blizu one koje sam želeo da bude, ali na neki način imam opravdanje za to. Uz publiku koja će, ne sumnjam, doći u velikom broju i navijati za mene, nadam se nekom solidnom rezultatu, preko 20 metara, što bi nakon 100 dana od operacije i treniranja smanjenim kapacitetom bio fantastičan rezultat – rekao je Kolašinac.

Svečano otvaranje takmičenja na programu je u subotu od 16 sati, a ulaz je besplatan.

– Prekinula sam pripreme kako bih došla da se takmičim pred domaćom publikom. Boriću se za medalju i nadam se dobrom rezultatu. Što više podrške budem imala, biću brža – rekla je Terzićeva.

Predsednik Balkanske Atletske federacije Bugarin Dobromir Karamarinov izjavio je da se sampionat prvi put održava u Pazaru, ali sigurno ne i poslednji.

Foto: Atletski savez Srbije

– Balkanska federacija je zaista velika i organizujemo puno takmičenja, a prvenstvo Balkana za seniore i seniorke je jedno od najvećih. Očekujem dobro takmičenje i svima želim puno sreće.

Direktor ASS Slobodan Branković istakao je da je ponosan što je deo ovako lepe sportske priče.

– Pre dve godine delovali smo kao „čudaci“ kada smo odlučili da srušimo deo brda i tu napravimo jedan ovakav kompleks. Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i gradu Novom Pazaru kao i pomoći Atletskog saveza izgrađen je ovaj velelepan objekat. Osim stadiona, koji je jedan od najmodernijih u Evropi, imamo i pomoćni stadion za zagrevanja, a u toku je i izgradnja hotela. Verujem da Novi Pazar može da bude domaćin i nekog većeg takmičenja, ali polako – poručio je Branković.

Foto: Atletski savez Srbije

Izvor i foto Telegraf

 

Ostavi komentar

Translate »