Evropsko prvenstvo u fudbalu, 17. po redu, počinje u Minhenu utakmicom između Nemačke i Škotske (21.00), a prvi put samostalno na finalnom turniru učestvovaće Srbija.

Srpski tim, pod imenom SR Jugoslavija, poslednji put igrao igrao je u Holandiji u Belgiji 2000 godine i stigao do četvrtfinala.

U međuvremenu propustili smo pet šampionata i sada se pod dirigentskom palicom Dragana Stojkovića Piksija vraćamo na glavnu evropsku pozornicu.

Srbija je u grupi C i prvi meč igra sa Engleskom u nedelju u Gelzenkirhenu, a potom slede dva meča u Minhenu – protiv Slovenije 20. i Danske 25. juna. Na turniru treći put u istoriji učestvuju 24 reprezentacije, a plasman u osminu finala izboriće po dve najbolje iz svake od šest grupa i još četiri od šest trećeplasiranih selekcija. Jedini zvanični debitant je Gruzija, a titulu brani Italija.

Sem u Minhenu i Gelzenkirhenu, utakmice će se igrati još u osam gradova, a finale je 14. jula u Berlinu. Domaćini su i Dortmund, Frankfurt, Štutgart, Hamburg, Dizeldorf, Keln i Lajpcig.

Sastavi grupa:

Grupa A: Nemačka, Škotska, Mađarska, Švajcarska.

Grupa B: Španija, Hrvatska, Italija, Albanija.

Grupa C: Engleska, Srbija, Danska, Slovenija.

Grupa D: Francuska, Poljska, Holandija, Austrija.

Grupa E: Belgija, Slovačka, Rumunija, Ukrajina.

Grupa F: Portugal, Turska, Češka, Gruzija.

sport.org.rs/srbijadanas/M.A/N.A

 

Ostavi komentar

Translate »