Počeli izbori u Olimpijskom komitetu Srbije – ko će naslediti Divca?

Izbori u OKS počinju – Izvršni odbor OKS otvorio je danas izborni postupak za organe Olimpijskog komiteta u olimpijskom ciklusu Tokio 2020. u kojem će se birati predsednik, članovi Izvršnog, Nadzornog odbora i Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije.

U Olimpijskom komitetu Srbije počeo je izborni proces kojim će se staviti tačka na period nestabilnosti, pre svega oko imena koje će zameniti sadašnjeg predsednika u ostavci, Vladu Divca.

Prva faza izbornog procesa, dostavljanje nominacija odnosno kandidatura od stane članova OKS trajaće sedam dana, a rok za dostavljanje je 3. april do 16 časova. Nakon toga od svih kandidata tražiće se da dostave dokaze o ispunjenosti uslova koje propisuje Statut Olimpijskog komiteta Srbije. U nastavku izborne procedure Izborna komisija će utvrditi ispravnost kandidatura i proslediti je Izvršnom odboru u cilju utvrđivanja konačne liste kandidata i zakazivanja Izborne sednice Skupštine OKS.

U ĐERU 34 SPORTISTA
Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije usvojio je brojčanu prijavu (kada su u pitanju individualni sportovi) prema kojoj će Srbiju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Đeru od 23. do 29. jula predstavljati 34 sportista u 7 sportova: atletici, gimnastici, biciklizmu, džudou, plivanju, kajaku i tenisu. Ženska odbojkaška reprezantacija mogla bi da se priključi Timu Srbije za EYOF u Đeru ukoliko na Evropskom prvenstvu koje se održava od 1. do 9. aprila izbori plasman uprvih 7 ekipa.

Izvor i foto Mozzartsport

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: