Počela 38. Međunarodna biciklistička trka Kroz Vojvodinu

Međunarodna biciklistička trka „Kroz Vojvodinu“, sa više od 90 učesnika, počela je danas na ispred platoa Pokrajinske vlade, a start je dao pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez

Međunarodna biciklistička trka „Kroz Vojvodinu“, sa više od 90 učesnika, počela je danas na ispred platoa Pokrajinske vlade, a start je dao pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

Ovogodišnja 38. trka „Kroz Vojvodinu“ će trajati do 17. septembra, a pokrovitelji manifestacije su pokrajinski sekratarijat za sport i omladinu i Biciklistički savez Vojvodine, saopštila je Vlada Vojvodine.

Učešće na trci je prijavilo je devet ekipa sa učesnicima iz 11 zemalja i pet ekipa iz Srbije, što čini karavan od ukupno 90 takmičara i 30 pratećih vozila, a rutu završavaju u Zrenjaninu.

„Kao što znate, prošle godine ova tradicionalna trka nije održana. Pokrajinski sekreatarijat za sport i omladinu u saradnji sa Biciklističkim savezom Vojvodine je preuzeo tu obavezu i ove godine ona nastavlja svoju trasu“, rekao je Batez.

Naglasio je da ta trka, pored svoje duge tradicije, predstvalja izuzetan značaj za biciklizam koji je olimpijski sport i bicikliste koji na međunarodnim takmičenjima, poput današnjeg, prikupljaju svoje takmičarske bodove.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu je podsetio da je trka „Kroz Vojvodinu“ jedna od najstarijih sportskih manifestacija u našoj pokrajini i da je prvi put organizovana davne 1970. godine.

On je dodao da će Pokrajinska vlada nastaviti da podržava takve projekte, jer su se kroz njih razvijali šampioni, kao što je danas Petar Sagan, te poželeo svim takmičarima dobrodošlicu u Novi Sad i sportsko i fer nadmetanje na predstojećoj ruti.

Izvor Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: