Pjetlović: Želimo da nastavimo sa osvajanjem trofeja, svaka čast Ivani

Osvajanjem trofeja emo se baviti i u budu’nosti – Pre dve godine na Svetskom prvenstvu u Kazanju proglašen je za najboljeg igrača šampionata, Srbija je osvojila zlatnu medalju, a Duško Pijetlović prigrabio je još jedno laskavo priznanje za najboljeg strelca.

Šampioni svega, kako se popularno u narodu nazivaju srpski vaterpolisti s obzirom na neverovatan niz od 9 uzastopnih najsjajnijih odličja, nedavno su dobili rivale za naredno planetarno prvenstvo kome će domaćin biti Budimpešta. Pre priče o onome što predstoji u glavnom gradu Mađarske, Pijetlović vraća film u 2015. godinu i evocira uspomene na Kazanj:

„Lepo je setiti se svega toga. Bilo mi je veoma drago zbog ličnih priznanja, osećao sam se veoma ponosno, ali sam pre svega bio zadovoljan zbog konačnog rezultata i zlatne medalje. Najvažnije je bilo da smo kao ekipa došli do samog vrha. To svetsko prvenstvo ima posebno mesto u mom srcu, jer je baš tu u Kazanju praktično počeo možda i najbolji period u karijerama svih nas. Jer, za nešto više od godinu dana osvojili smo zlata na svetskom i evropskom prvenstvu, u svetskoj ligi i na Olimpijskim igrama u Riju“, kaže Pijetlović.

Odbranu sa osvajanjem nove titule prvaka sveta u Budimpešti Srbija će krenuti iz C grupe gde će joj rivali biti Španija, Grčka i Južnoafrička Republika:

„Žreb za sastav grupa koji je nedavno održan nije bio toliko bitan. Za nas je mnogo važnije sa kim ćemo ukrstiti u četvrtfinalu koje je uvek najvažnija utakmica u ovakvom sistemu takmičenja. Odlične provere i pripreme za taj četvrtfinalni duel imaćemo kroz utakmice u grupi sa Španijom i Grčkom, koje su svakako ekipe za respekt, među osam najboljih na svetu. Što se tiče Južne Afrike, velika su nepoznanica, ali to bi za nas trebalo da bude samo dobar trening“.

Kao najvećeg rivala na putu ka odbrani trona i osvajanjem novog, Pijetlović vidi domaćina – Mađarsku:

„Oni su odlično igrali i na olimpijskom turniru u Riju. Plasman koji su ostvarili svakako da nije zadovoljio njihove ambicije, ali nedostajalo im je i malo sprotske sreće u bitnim momentima. Oni zaista sjajno rade, imaju generaciju fantastičnih mladih vaterpolista, možda čak i bolju i talentovaniju od prethodne i sigurno će nam oni biti najteži rival i najveći konkurent za prvo mesto“, kaže Pijetlović i nastavlja priču o ambicijama naše reprezentacije:

„Želimo da nastavimo trijumfalni niz osvajanjem što više trofeja. To će biti jako teško, jer sada kada smo na vrhu negde ćemo morati da se oklizno i padnemo, ali nadamo se daj taj trenutak neće tako brzo doći i učinićemo sve da se to ne desi u Budimpešti. Ipak, svima treba da bude jasno da bi svaka medalja na šampionatu sveta bila uspeh.“

Iz izjave Duške Pijetlovića, momka koji u svojoj riznici ima čak 17 zlatnih odličja, jasno se zaključuje da motiva ima na pretek.

„U smislu motivacije, kada je vaterpolo reprezentacija Srbije u pitanju, ništa se ne menja niti će se menjati u budućnosti. Za sve nas je zlato na Olimpijskim igrama bio veliki san koji smo u Riju uspeli da dosanjamo. Kada smo osvojili to zlato kao da nam je svima pao kamen sa srca, ali time se nismo zadovoljili titula. Siguran sam da ćemo reprezentativnim obavezama u budućnosti i dalje prilaziti na isti način, sa pođednakim žarom, ali više nećemo imati onaj pritisak kao pre Igara u Riju. Svima nama se negde u glavama motala misao šta će biti ako ne uspemo u našim namerama na Olimpijskim igrama. Kao generacija smo ostvarili zacrtan cilj i mnogo je lakše šutirati i plivati kad nemate šta da izgubite, kada ne postoji razlog da se ruka stegne. To mi daje veru u veliki optimizam.“

Posle duže vremena reprezentacija Srbije će biti na okupu u punom sastavu za meč Svetske lige sa Nemcima u Zrenjaninu koja je na programu 14. marta, a karte su već puštene u prodaju po ceni od 400 dinara:

„Postepeno počinjemo da se bavimo pripremama i osvajanjem Svetske lige, a duel sa Nemcima će biti idelano prilika za to. Od Olimpijskih igara nismo odigrali meč u punom sastavu i ova utakmica će nam sigurno mnogo značiti da vidimo kako će stvari funkcionisati bez Živka Gocića i Slobodana Nikića. Pozivam publiku da dođe na bazen, a mi ćemo se potruditi da im priredimo dobru utakmicu i pobedu“, kaže Duško.

Pre dolaska u Zrenjanin Pijetlović je morao da otputuje u Sidnej gde zajedno sa Filipom Filipovićem učestvovao na revijalnom meču reprezentacije svih zvezda protiv selekcije Australije:

„Fići je ovo drugo učešće, meni debi, a zanimljivo je da je trener Ol-star ekipe bio naš Dušan Krstić koji radi na jednom australijskom univerzitetu. Utakmica je odigrana u autentičnom ambijentu na otvorenom bazenu u Sidneju na plaži Bondi, tik uz more. To je manifestacija koja se već tradicionalno održava u cilju promocije vaterpola i sve je bilo feneomenalno organizovan, bila mi je čast da bude deo takve priče.“

Pijetlović sa Pro Rekom ove sezone zna samo za pobede. Slavni italijanski klub u seriji je od 25 uzastopanih pobeda, a Pijetlović ističe sjajnu saradnju sa našim trenerom Vladom Vujasinovićem:

„Oduševio me je svojim radom, odnosom sa igračima. Svi u klubu imaju samo reči hvale na njegov račun. Cela ekipa je prezadovoljna. Za sada je sve sjajno i zato neću previše da pričam da ne bih nešto urekao“, konstatovao Poijetlović i na kraju u maniru velikog sportsmena poručio:

„Iskoristio bih priliku da u ime svih vaterpolo reprezentativaca čestitam Ivani Španović na izvanrednom rezultatu i velikom uspehu. Uradila je fantastičnu stvar za našu zemlju i srpsku atletiku. Ona već godinama u kontinuitetu osvaja medalje i to je najbolji dokaz da je velika šampionaka. Za sve što je uradila dubok naklon i kapa dole“, zaključio je Pijetlović.

Izvor i foto: RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: