Piksi okuplja „orlove“ u Staroj Pazovi!

Fudbalska reprezentacija Srbije okupiće se tokom dana u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi i početi pripreme za prve tri utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. „Orlovi“ u novi ciklus kreću i sa novim selektorom, pošto je ta uloga poverena legendarnom Draganu Stojkoviću Piksiju.

Nekada sjajni fudbaler, potom trener i funkcioner, seo je na „vrelu“ klupu nacionalnog tima posle Ljubiše Tumbakovića, koji nije uspeo da ekipu odvede na Evropsko prvenstvo.

Danas se okupljaju reprezentativci Srbije

Pred Piksijem je težak zadatak da napravi reformu tima i ostvari najveći zacrtani cilj – plasman na svetsku smotru najboljih reprezentacija u Kataru.

Izjavio je da ga ne zanimaju kalkulacije, već da želi sve tri pobede, kao i da neće trpeti nedisciplinu bilo koje vrste.

„Nema tu kalkulacija, tipa, dobijemo Irsku, pa bod protiv Portugalije, pa pobedimo u Azerbejdžanu. Ko nam to garantuje? Dakle, cilj je svih devet bodova, ali videćemo šta ćemo uraditi“, rekao je Stojković na prvoj konferenciji za medije.

Selektor izabrao je igrače za uvodne mečeve u kvalifikacijama, na spisku se nalazi 30 imena, ali je naglasio da isti predstavlja proširenu listu reprezentativaca.

Odabrani neće imati previše vremena za uigravanje, pošto Srbija 24. marta dočekuje Irsku, a već tri dana kasnije u Beograd stiže Portugalija.

Prva reprezentativna akcija završava se 30. marta duelom protiv Azerbejdžana u Bakuu.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: