Piksi nakon Katara: Raduje me kolektivni duh i odnos prema reprezentaciji (VIDEO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković „Piksi“ izjavio je da je zadovoljan rezultatom protiv Katara, ali još više odnosom fudbalera prema reprezentaciji.

Srbija je u Mađarskoj savladala Katar u prijateljskom meču sa 4:0.

„Po Katar, rezulat je bio i dobar, moglo je još golova da se da. Rekao sam da pobeda ili bilo koji drugi rezultat neće promeniti naša razmišljanja u odnosu na ono što nas očekuje“, prvi su utisci selektora Stojkovića nakon meča.

„Zadovoljan sam kolektivnim duhom, bilo je tu dosta lepih akcija, dosta trke, pametne igre i to me raduje. Rezultat je objektivno nebitan, pobedili smo i idemo dalje“, rekao je „Piksi“.

Selektor je komentarisao želju i odnos svojih izabranika.

 „Svi igrači su pokazali dozu ozbiljnosti. Rekao sam im da je meč bez takmičartskog značaja, ali dosta važan. To je šansa da se pokaže profesionalni odnos i da pokažemo našim ljudima da smo spremni, da se borimo, trčimo i ginemo iz minuta u minut. Golovi i sve što se desilo je posledica kvaliteta“, dodaje Stojković.

U seniorskoj selekciji reprezentacije Srbije, debi su upisali Veljko Birmančević i Mile Svilar.

„U planu pre meča je bilo da se počne sa jednim debitantnom, a da drugi uđe sa klupe. Ovo je tek početak seniorske karijere u reprezentaciji i ovo će im sigurno puno značiti za dalji rad.“

Selektor Stojković izjavio je da ga ne zanima preokret i pobeda Portugalije u sudijskoj nadoknadi protiv Irske.

„Apsolutno me ne zanima šta su uradili, ići ćemo u Lisabon da ih pobedimo. Očigledno da su imali dosta sreće, ali bez obzira, druge ekipe me ne interesuju“, zaključuje „Piksi“.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: