Piksi menja pola tima, Srbija će igrati ofanzivno protiv Portugala?!

Bez pardona na favorita!

Već u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo fudbalere Srbije očekuje mala set lopta za plasman na katarski Mundijal.

U goste Orlovima stigla je Portugalija sa najvećim imenima današnjice, Ronaldom, Fernandešom, Feliksom, Brunom Silvom, Serđom Oliveirom…

Izabranici Dragan Stojkovića pokušače da načine iznenađenje i obore na kolena selekciju koja je favorit u A grupi za prvo mesto i dirketan plasman na planetarni šampionat. I pored ne previše ohrabrujuće partije u duelu sa Republikom Irskom sigurno je da protiv Portugalaca možemo da očekujemo otresitiju Srbiju, kojoj nad vratom neće visiti imperativ trijumfa.

Promena će biti i u defanzivnom delu veznog reda, pošto se očkuje da šansu od prvog minuta dobiju Nemanja Gudelj i Nemanja Maksimović.

Izvesno je i da će selektor Stojković imati šta da servira kao iznenađenje kolegi sa suparničke strane Fernandu Santošu.

Krenimo od defanzivne trojke, Nikola Milenković i Stefan Mitrović nisu bili na reprezentativnom nivou u četvrtak, dok je Strahinja Pavlović pokazao da je suvo zlato za narednu deceniju. Moguće je da će Stojković ukazati šansu Milošu Veljkoviću umesto Stefanu Mitroviću, ali i da će promeniti “bekove-krila” za derbi grupe. Ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi šansu od prvog minuta doili Darko Lazović i Mihailo Ristić umesto Milana Gajića i Filipa Mladenovića. Promena će biti i u defanzivnom delu veznog reda, pošto se očkuje da šansu od prvog minuta dobiju Nemanja Gudelj i Nemanja Maksimović.

Ispred njih će biti Dušan Tadić, možda i Sergej Milinković-Savić umesto Filipa Đuričića.

Naposletku, u špic bi od prog minuta ponovo mogao Aleksandar Mitrović posle briljantne epizodne uloge u duelu sa Irskom, ali je realnije da Vlahović opet bude najveća opasnost po gol rivala.

Kombinacija za tim je, srećom, mnogo, na selektoru je da pronađe onu koja bi srpskom fudbalu donela dugo čekani “bingo”.

Moguć sastav Srbije: Dmitrović – Milenković, Veljković, Pavlović, Lazović, Ristić, Gudelj, Maksimović, Milinković-Savić, Tadić, Vlahović.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: