Piksi i „Orlovi“ protiv Azerbejdžana koji ne sme da izgubi od Srbije (18.00, Nova S)

Fudbaleri Srbije završavaju prvu reprezentativnu akciju utakmicom protiv Azerbejdžana u Bakuu, čime će biti stavljena tačka na tri meča u novom kvalifikacionom ciklusu za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Srbija gostuje kod Azerbejdžana od 18 časova.

„Orlovi“ su u Baku stigli u sjajnom raspoloženju, posle odličnih rezultata na početku kvalifikacija – pobede nad Republikom Irskom i velikim remijem sa Portugalijom.“Orlovi“ spremni za utakmicu protiv Azerbejdžana.

Ekipa koju vodi Dragan Stojković je prvo napravila preokret protiv Iraca, a onda se sjajnim drugim poluvremenom vratila u okršaju sa aktuelnim evropskim prvakom, iako je gubila 0:2.

Srbija je počela da liči da selekciju koju želimo da gledamo i Piksi je očigledno, svojim znanjem i harizmom, počeo da vraća taj čuveni kult reprezentacije.

Sve do sada učinjeno trebalo bi da dobije potvrdu protiv Azerbejdžanaca, protiv kojih će, prema rečima selektora, delegaciju čekati izuzetno teška utakmica.

„Ekstremno teška utakmica i ekstremno težak protivnik čekaju nas u Azerbejdžanu i sa tim saznanjem moramo da uđemo u utakmicu i završimo je na način na koji želimo“, istakao je Stojković.

Domaći tim, koji predvodi selektor Đani De Bjazi, ne nalazi se u dobroj formi, pošto je doživeo dva uzastopna poraza, i ne sme da izgubi i treću protiv Srbije, jer bi to značilo kraj i za trenera, i za snove Azerbejdžana o učešću na Svetskom prvenstvu.

Azerbejdžan je na pretposlednjem mestu u grupi A bez bodova, isto kao i spomenuta Irska, dok Srbija i Portugalija imaju po četiri.

U drugom meču naše grupe od 20.45 Portugalci gostuju u Luksemburgu.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: