Piksi: Da preskočimo dve prepreke do „finala“ sa Portugalom

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi uoči utakmica protiv Luksemburga i Azerbejdžana u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru rekao da očekuje pobede svog tima i da će odlućujući meć biti zapravo duel sa selekcijom Portugala. Srbija 9. oktobra gostuje u Luksemburgu, a tri dana kasnije dočekuje Azerbejdžan.

Stojković je danas objavio spisak za te mečeve, na kojem su „proverene snage“ i najavio da će Srbija nastaviti da igra ofanzivni fudbal.

„Čekaju nas dve prepreke koje moramo da preskočimo do „finala“ protiv Portugala. Nećemo potceniti rivale, pružićemo maksimum i verujem da ćemo ispuniti očekivanja“, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković.

Selektor jhe ukratko prokomentarisao i ranije odigrane mečeve konstatujući da će ključna utakmica za plasman biti ona poslednja sa selekcijom Portugala.

„Bez obzira što smo nesrećnim slučajem odigrali 1:1 u Irskoj, uveren sam da će utakmica protiv Portugala odlučivati. I da nam treba nerešen rezultat u Lisabonu mi ćemo ići na pobedu. Sami sebi smo dali gol, ali to je fudbal i dešavaju se takve stvari. Videli ste, dešava se da jedan Šerif pobedi Real Madrid“, izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

Svaka utakmica je izazov, znamo kakve nas sada čekaju i verujem da ćemo doći do željenih rezultata, dodao je Stojković.

Na pitanje da li ga raduje forma golgetera Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića Piksi je rekao da je njemu najvažnije da su živi i zdravi, a da su golovi normalna stvar.

„Da li će u klubu dati jedan, dva ili tri ništa mi ne znači. To je samo samopouzdanje pred reperezentaciju za njih i to je dobra stvar“, istakao je Stojković.

Srbija 9. oktobra gostuje u Luksemburgu, a tri dana kasnije dočekuje Azerbejdžan.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: