Petostrukog prvaka Vojvodinu tek čeka formiranje ekipe, još se čeka budžet

Novosađani su proslavili osvajanje pete vezane titule u Srbiji. Već uveliko je vreme da se kuju planovi i za narednu sezonu petostrukog prvaka.

Šampionski tim Bože Rudića napustila su zvanično trojica momaka, najbolji igrač u protekloj sezoni, desni bek Miloš Orbović, karijeru nastavlja u rumunskoj Politehnici, potom prvi golman Luka Arsenić čije odredište je francuski drugoligaš Ken i pivotmen Živan Pešić koji je ojačao španskog vicešampiona Ademar Leon. Iskusni Stevan Popov je završio karijeru…

To je za sad to – potvrđuje i šef struke Vojvodine Božo Rudić.

Početkom naredne nedelje trebalo bi da bude sastanak Upravnog odbora posle čega ćemo znati i sa kojim budžetom raspolažemo i kakvi su nam dalji planovi. Sve, dakle, zavisi od finansija, ili ćemo da se pojačavamo ili da se okrenemo mladima. Nismo još dobili ni zvaničnu potvrdu da li ćemo igrati SEHA ligu naredne sezone i to očekujemo.

Odustali ste od učešća u Ligi šampiona, igraćete kvalifikacije za Ligu EHF. Kakva je situacija sa ostalim igračima, koliko njih ima ugovore, kome su sitekli?

U principu samo Jandrić, Jelić, Jovanović i Ranisavljević su vezani ugovorima, ostali ukoliko dobiju neku povoljniju ponudu mogu da idu.

Još se ne zna da li će Strahinja Stanković ovog leta napustiti Slanu baru, imao je ponudu iz Španije, ali do realizacije saradnje još nije došlo, a vama je već neko vreme interesantan kapiten Partizana Nemanja Živković:

Jeste, ali prvo treba da definišemo sve oko budžeta, pa tek onda da vidimo šta možemo od igrača da dovodimo.

Za kada ste planirali početak priprema?

Ako igramo SEHA ligu 17. jula, možda čak i ranije, što znači da do tada treba većinu stvari da rešimo – potvrđuje Rudić.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: