Pet tvrdih razloga zbog kojih je Formuli 1 potreban Hamilton!

Hamilton je potreban Formuli 1 – Statistika kaže da je samo Šumaher uspešniji od Britanca koji se ne stidi svojih kućnih ljubimaca, kao ni oštrih reči i manevara na stazi

Statistika kaže i ne laže da je Luis Hamilton od svog fantastičnog debija 2007. godine u najbržem cirkusu svake sezone osvajao makar po jednu trku. U njegov skor uz tri odličja svetskog prvaka ulaze 53 pobede. Dakle, Luisovoj slavi trenutno ne možemo naći konkurentnog takmaca ukoliko se ne osvrnemo i ne setimo da je bolje od toga mogao legendarni Mihael Šumaher… Zato ne treba da čudi činjenica da njegov sportski staž mnogi F1 analitičari svrstavaju u plejadu velikana u kojoj svoje pozicije već imaju Alen Prost, Huan Manuel Fanđo…. Naravno, tu je i Ajrton Sena, inače idol Luisa Hamiltona zbog koga se na njegovim kacigama uvek može videti i zastava Brazila. To je prvi razlog zbog koga je ličnost britanskog vozača Srebrne strele neophodna najbržem cirkusu.

Drugi razlog je čisto praktične prirode. Trostruki prvak sveta, nema dlake na jeziku i uvek kazuje sve što misli. Priča glasi i da su Toto Volf i Diter Žeče u žestokom klinču s Luisovomljutkastom prirodom. Izjave su mu uvek direktne, dueli jasno definisani, pa bi to svakako mogao biti drugi razlog njegove neophodnosti u najbržem svetskom takmičenju.

Treća tačka Hamiltonove trkačke zvezde svodi se na njegov izuzetno blizak, često i neposredan odnos sa navijačima. britanac zaista ima običaj da ušeta u masu svojih navijača, čak i da im poveri i neki zadatak. Poslednji se odnosi na dizajn njegove kacige. Na konkursu koji je vozač raspisao našlo se bezbroj ideja, ali je samo jedna bila prava. U tom svetlu ne može se ni govoriti o Hamiltonu, a da se ne spomene da je on u Britaniji uvek u vrhu konkurencije kada je reč o izboru sportiste godine. BBC ga prosto obožava, pa ćemo ovu osobenost vozača Mercedes AMG Petronasa staviti na četvrto mesto u našoj priči. Hamilton jednostavno u Engleskoj prosto sabija u mišju rupu popularnost zvezda Premijer lige! Da li se to sviđa fudbalskim zaljubljenicima? Svakako ne, ali je to suva i sirovo iskopana činjenica o Luisu od Britanije.

https://i1.wp.com/static.mozzartsport.com/img/news/a/0/6/14895752247410.jpeg?w=640

HTTP://STATIC.MOZZARTSPORT.COM/IMG/NEWS/A/0/6/14895752247410.JPEG

Peta tačka u Hamiltonovoj priči mogla bi biti njegova ljubav prema životinjama. Za zaljubljenike u kinologiju nema sumnje da je Luis njihov čovek. Rosko i Koko su njegovi pseći F1 pratioci, pa ne treba da čudi ni kada ugledamo automobilistu kako ih šeta po padoku svog tima. Zašto to ne bi činio kada je nekada i sa Nikol Šerzinger izašao na romantičnu večeru s kućnim ljubimcem pod miškom…

 

Eto, tako bi izgledalo pet tačaka koje Hamiltona čine neophodnim likom u Formuli 1! Da li neko možda misli da postoji još neka?

(Foto: Action Images)

Izvor: Mozzartsport

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: