Pet minuta za preokret ‘Barse’ – ‘Tobdžije’ prerano ohladili šampanjac

VREMEPLOV: Pet minuta za preokret ‘Barse’ -Venger i ‘tobdžije’ prerano počeli slavlje. Imali su igrači iz Londona prednost, a onda za pet minuta izgubili u finalu Lige šampiona.

Neće, pa neće. Mada se u maju 2006. godine činilo da će slavni Arsenal konačno doći na tron u Evrope, posle mnogo pokušaja i to u Parizu, domovini Arsena Vengera.

Šampanjac se hladio posle prvog poluvremena, kada su izabranici francuskog stratega nadigrali Barselonu i imali prednost od jednog pogotka, posle sjajne reakcije kapitena Sola Kembela.

Španski tim je bio je na kolenima, a Ronaldinjo, Žili, Eto i ostali nisu mogli da zaprete londonskoj ekipi sve do zadnjih minuta finiša. Tražio je Rajkard dobitnu kombinaciju da bar bude egal, pa neka odluka padne u produžecima.

I usledio je preokret za pamćene te pariske večeri, sve se okrenulo za samo pet minuta. Majstor Ronaldinjo je počeo da komanduje, a izjednačenje je doneo Kamerunac Eto.

Reskirali su dalje Katalonci dodavajući gas nošeni podrškom sa tribina i to su naplatili titulom. Krunu im je doneo desni bek Beleti, pogotkom desetak minuta pre kraja.

Potop Arsenala od kojeg se ne mogu oporaviti već čitavu deceniju, a bili su tako blizu, ipak je na kraju pehar završio u rukama Katalonaca.

Izvor i foto: Hotsport

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: