Pešić u životnoj ispovesti otkrio tajni razgovor igrača pred Indijanapolis i kako je Stojaković jednom rečenicom ućutkao sve!

Nekadašnji selektor otvorio dušu…

Na sam pomen imena Svetislava Pešića skoro svim ljudima u Srbiji kroz glavu prolete titule prvaka Evrope i sveta koje je popularni Kari osvojio sa tadašnjom Jugoslavijom.

Upravo o tome je doskorašnji trener Bajerna govorio gostujući u emisiji ”Goli život” na TV Hepi, gde je otkrio neke anegdote pred takmičenje u Indijanapolisu i koji igrač mu je najviše dao na EP i SP.

Jedna od anegdota ticala se i Predraga Stojakovića koji je samo jednom rečenicom ”ućutkao tadašnje saigrače tokom jednog razgovora”.

Bili smo na pripremama i završili smo večeru kada sam se popeo u sobu da ostavim stvari i pripremim se na ćaskanje sa saradnicima. Izašao sam na terasu i čujem razgovor reprezentativaca. Oni mene ne vide – počeo je Pešić priču:

Jedan od njih, neću mu pomenuti ime, žali se. ”Ovo nikako ne ide. Ja ne mogu igrati ovakvu Karijevu odbranu. Istrošim se i nema me nigde u napadu”. I drugi košarkaši se slažu s njim. Moram da kažem da to nisu bili oni najbolji, nego prosečni. S njima je uvek najteže.

I dok su se oni domunđavali, jedan od njih se oglasio i rekao Stojakoviću: ”Pa dobro, Peđa! Zašto ti nećeš ništa da kažeš?”. Stojaković ih je samo pogledao i rekao: ”Šta ima da pričamo! Samo jedan put postoji do titule prvaka sveta, a to je Karijev put!”

Zatim se Pešić osvrnuo na Milana Gurovića.

Gurović je igrač koji je najviše pružio gledajući i EP i SP. Bio je odličan na skoro svim utakmicama – jasan je bio Pešić.

(Telegraf.rs)

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: