Kako do Lige Evrope – Napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić, nakon poraza od Krasnodara (3:2), kaže da je ekipa ostvarila dobar rezultat u Rusiji koji daje veliku nadu da u Beogradu može da se nadoknadi razlika i izbori plasman u Ligu Evrope posle deset godina.

Pešić je bio strelac poslednjeg gola na meču u 71. minutu, odmah po ulasku na teren sa klupe i tako doneo Zvezdi realnu šansu da eliminiše Krasnodar.

„Moj prvi kontakt i gol, ne znam koliko je sekundi prošlo. Lep je osećaj upisati se u strelce, ali ostaje žal za pobedom. Dobar rezultat za revanš protiv ozbiljne ekipe i daćemo sve od sebe da nadoknadimo zaostatak“, rekao je Pešić.

On je priznao da je Crvena zvezda bojažljivo ušla u meč protiv skupocenog ruskog tima.

„Ušao je neki strah u nas u početku, mogli smo bolje da odigramo. Dali smo maksimum. Očekujem borbu, nadam se prolazu. Jedva čekam da zaigram pred punom ‘Marakanom'“.

Pešić je izneo niz pohvala na račun fudbalera Krasnodara, ali misli da će im biti znatno teže u Beogradu.

„Nije da nisu bauk, dobra su ekipa. Neguju moderan fudbal, pas igru, snažni su, zna se ko šta radi na terenu. Poznato je i kako mi igramo na ‘Marakani’… Njima će biti teže, pa ćemo videti. Očekujemo da prođemo dalje, biće mnogo teško. Svi nama bi značilo da klub posle deset godina uđe u Ligu Evrope“, ocenio je Pešić.

Bivši napadač Tuluza i Atalante recept za trijumf u revanšu vidi u strpljenju.

„Bićemo mi domaćini, moramo sada više da napadamo, ali ne glavom bez obzira, iako ćemo da se trudimo da što pre postignemo gol. Moramo da budemo pametni i strpljivi“, zaključio je Pešić.

Revanš meč između Crvene zvezde i Krasnodara igra se sledećeg četvrtka.

Izvor RTS

Ostavi komentar

Translate »