TBILISI – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je posle pobede nad Gruzijom (76:63) da su dve pobede na startu kvalifikacija za Evrobasket velika motivacija za njegove igrače pred Olimpijske igre. „Vrlo bitna pobeda za nas.


Odbrana je bila dobra. Uradili smo dobar posao, pre svega na njihovom plejmejkeru, ali i na Šengeliji. Možete da vidite statistiku.

Postigli su 20 poena u tranziciji. Bili smo u poziciji da igramo odbranu i pomažemo jedni drugima. Usledila su pitanja novinara, a jedno od njih se odnosilo na činjenicu da je Srbija viceprvak sveta i kako to utiče na ekipu. „Ovo nije novo za nas.

U većini mečeva to nije bitno. Moramo da budemo spremni da shvatimo svoju poziciju. To nam znači da mi budemo više motivisani, posebno jer nas očekuju u Olimpijske igre. Igrači žele da pokažu da su spremni.

Siguran sam da će ove dve pobede biti velika motivacija za sve da daju maksimum, da igraju dobro, da treniraju i da se pripreme za sledeći izazov, a to su Olimpijske igre”, zaključio je Pešić.

Sportonline.rs

Ostavi komentar

Translate »