BEOGRAD – Član Predsedništva SNP Aleksandar Pejčić ocenio je nezapamćenim skandal u istoriji srpskog sporta, koji će zauvek ostati zabeležen u istoriji nacionalnog beščašća, a učinio ga je predsednik OS Nenad Golijanin, jer je ostao uzdržan tokom javnog glasanja po pitanju prijema „lažne i kriminalne države Kosovo“ u članstvo Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Odluka srpskog predstavnika da ostane uzdržan, pada još teže posle saznanja da je Španija glasala izričito protiv prijema lažne države Kosovo u FIVB, naveo je Pejčić u pisanoj izjavi dosavljenoj medijima.

Žalosno je, smatra, što se predstavnici nekih drugih zemalja više zalažu za interese Srbije nego što to čine srpski predstavnici čija je to nacionalna dužnost i posao.

Time se, kaže, šalje veoma loša poruka čitavoj međunarodnoj zajednici da je Srbiji najmanje od svih drugih stalo do odbrane međunarodnog prava i pravde po pitanju Kosova i Metohije.

„Pitamo se kako je državni sportski funkcioner, u sportu u kojem smo bili olimpijski pobednici, mogao da bez ikakvog stida i srama, kukavički pogne glavu pred kolegama delegatima iz najbrojnije sportske organizacije na svetu. Pitamo se da li bi to ikada uradio jedan Amerikanac, Englez, Francuz ili Rus?!“, naveo je.

Ako je zvaničan stav vlade Srbije da ne priznaje nezavisnost lažne države Kosovo, obaveza svakog sportskog funkcionera je da glasa protiv prijema terorističke tvorevine Hašima Tačija u bilo koju sportsku organizaciju na svetu, istakao je Pejčić.

Naveo je stoga da SNP insistira da državni organi hitno sprovedu temeljnu istragu o razlozima zbog kojih Nenad Golijanin nije glasao protiv prijema lažne države Kosovo u Svetsku odbojkašku federaciju, jer smatramo da u njegovom izdajničkom činu ima elemenata krivičnog dela koji podriva zvaničnu državnu politiku i ugrožava nacionalnu bezbednost.

Golijanin nije samo ponizio državu Srbiju i izdao njene državne i nacionalne interese, već je ponizio i sve velike odbojkaše koji su svojim medaljama pronosili slavu naše zemlje širom sveta, naeo je Pejčić.

Podsećamo da je prvi i najgnusniji primer izdaje srpskih nacionalnih interesa na međunarodnoj sportskoj sceni, demonstrirao Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, koji je 2014. godine dao dozvolu da lažna država Kosovo bude primljena u najvišu međunarodnu sportsku organizaciju – Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

Šta očekivati od jednog Nenada Golijanina kada je najviši sportski funkcioner naše države, Vlade Divac, pokazao da mu nije stalo da štiti Ustav Republike Srbije i da brani dostojanstvo države u kojoj je rođen, kaže Pejčić.

Dodao je da SNP postavlja pitanje – dokle će srpski sportski funkcioneri pristajati da budu saučesnici u priznavanju lažne države Kosovo – jer sve više nelegalnih sportskih saveza Tačijeve mafijaške tvorevine dobija članstvo u međunarodnim sportskim organizacijama.

www.freeimages.com/ TORN

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »