Košarkaš Partizana Marko Pecarski priznaje da je ispunio san potpisivanjem ugovora sa crno-belima i tvrdi da mu ne bi smetalo da dobije ulogu lidera ekipe, iako ima samo 17 godina.

Pecarski je nedavno iz minhenskog Bajerna došao u Partizan, sa kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

„Koristim svaku priliku koju dobijem od trenera Miroslava Nikolića. Ako mi da ulogu lidera ili ne, davaću maksimum u svakom trenutku. Ne plašim se odgovornosti. Zapravo, to mi odgovara. ‘Muta’ voli da da šansu mladim igračima, tako da verujem da ću imati svoju minutažu“, rekao je Pecarski novinarima u Beogradu.

„Partizan je veliki klub. Imamo mladu ekipu i biće nam potrebno vreme. Polako se uigravamo i verujem da ćemo biti sve bolji, kako sezona bude odmicala i da ćemo na kraju biti zadovoljni“, ocenio je Pecarski.

On je istakao da mu se time ispunio jedan od tri velika sna koja ima.

„San mi je bio da igram u Partizanu. Drugi je da budem u NBA ligi, a treći reprezentacija Srbije. Gledaću sezonu po sezonu. Sada mi je najbitnije da se što bolje pokažem, a ekipa ostvari što bolji rezultat“, kazao je Pecarski.

Njegov otac Miroslav igrao je za Partizan, a Marko je rekao da za taj klub oduvek navija.

„Sjajan je osećaj znati da ti je otac igrao tu i da je prolazio kroz to kroz šta ti prolaziš. To daje posebnu čar tome što igram u Partizanu“, rekao je Pecarski.

On je rekao da se navikava na pažnju koju dobija od kada je došao u Partizan.

„Kada si igrač Partizana, koji je najveći srpski klub, normalno je da dobijaš pažnju. To je normalno i ne smeta mi“, istakao je Pecarski.

Pecarski je debitovao za Partizan na nedavno završenom Superkupu Jadranske lige, koji je prošle nedelje održan u Baru.

Izvor RTS

One thought on “Pecarski: Mogu da budem lider Partizana”

Ostavi komentar

Translate »