Partizanovo obdanište počinje evropsku priču

Vaterpolisti Partizana su iznenadili mnoge. Iako se očekivalo da izuzetno mladi tim ne igra na visokom nivou, ekipa sa Banjice je u šest utakmica Regionalne lige osvojila 13 bodova i prevazišla sva očekivanja.

Kvalitet je u Partizanu uvek isplivao na površinu, a o sadašnjoj generaciji, trener Zoran Milenković kaže da uz pravu podršku (u svakom smislu) i ako ostane na okupu, za tri, četiri godine, može i do titule prvaka Evrope!

Ovu sezonu u Ligi šampiona, koju Partizan počinje gostovanjem Barseloneti (utakmica se igra u sredu u 19.30 časova), golobradi mladići, predvođeni seniorskim reprezentativcem Nikolom Jakšićem, iskoristiće za učenje. Ali, to ne znači i sa belom zastavom.

„Kao što smo i pre dva meseca najavili, evropske utakmice ove sezone su za Partizan, najmlađu ekipu Lige šampiona, prevashodno bitne za sazrevanje i sticanje iskustva. Međutim, to ne znači da u svaki meč ne ulazimo sa ciljem da pružimo maksimum i ostvarimo što bolji rezultat“, rekao je trener Partizana Zoran Milenković na današnjoj konferenciji za medije

Barseloneta, prvak Evrope iz 2014. godine, ima iskusan sastav, za koji između ostalih, igraju i srpski vaterpolisti Strahinja i Viktor Rašović.

Analizirajući Barselonetu Milenković kaže:

„Godinu dana posle evropske titule, Barseloneta je u Ligi šampiona osvojila treće mesto, prošle godine je bila peta, što dovoljno govori o njenom kvalitetu. Sastav je ovog leta nešto promenjen, ali i dalje je to iskusna i vrlo dobra ekipa“.

Dodatno, nastavio je Milenković, Barseloneta ima specifičan stil igre, „španski“ – brzo, sa mnogo plivanja, uz dosta kontranapada.

„To je stil igre koji cenim i za koji smatram da i Partizan njemu treba da teži. Zato je duel u Barseloni izuzetna prilika da vidimo gde smo u odnosu na ekipu poznatu po brzoj igri i koliko možemo da joj pariramo“, kaže Milenković.

Levoruki prvotimac Partizana Filip Radojević se nije osvrtao na učinak Partizana u prvom delu Regionalne lige, koju su crno-beli završili ubedljivom pobedom nad Jadranom, u subotu na Banjici (12:9).

„U Partizanu smo vaspitani da uspehe brzo zaboravljamo i da se odmah okrećemo sledećim izazovima. Barseloneti ćemo prepustiti ulogu favoritta, ali imamo obavezu da u susret uđemo bez kalkulacija, da pružimo maksimum. Želimo da kroz sticanje iskustva u Ligi šampiona ostvarimo i što bolje rezultate“, kaže ovaj momak.

Centar crno-belih Nebojša Toholj se slaže da mlada ekipa Partizana, bez obzira na ime protivnika, nema pravo da u susret uđe opušteno:

„U našoj, B grupi Lige šampiona Pro Reko, Jug i Eger odksaču kao favoriti. Barseloneta i Hanover su rivali sa kojima bi mogli ravnopravno da se nosimo i da tražimo šansu za bodove. Nadam se da ćemo nastaviti u ritmu kojim smo počeli sezonu i da ćemo u Barseloni pružiti dobru partiju“.

Ekipa sa Banjice na megdan Barseloni ide u skoro kompletnom sastavu. Izostaje samo Marko Manojlović, kome je u susretu sa Jadranom povređena arkada.

Srpski šampion u Španiju treba da krene u utorak ujutro. Uprava kluba danas još zatvara finansijsku konstrukciju putovanja, a problem pravi i štrajk kompanije „Lufthanza“, čijim letom je Partizan trebalo da pređe deo puta.

RASPORED 1. KOLA LIGE ŠAMPIONA, 30. NOVEMBAR:

A GRUPA:

Olimpijakos (Grčka) – Breša (Italija)
OŠC (Mađarska) – Solnok (Mađarska)
Nica (Francuska) – Špandau (Nemačka)

B GRUPA:

Barseloneta (Španija) – Partizan (Srbija)
Jug (Hrvatska) – Eger (Mađarska)
Pro Reko (Italija) – Hanover (Nemačka)

***Evropska federacija vodenih sportova (LEN) je najavila da će svi mečevi Lige šampiona ove sezone moći da se prate u direktnim prenosima na linku: www.dailymotion.com/lentv

O REGIONALNOJ LIGI

„Napravili smo veliki napredak. Verovao sam da ćemo doći do ovog nivoa igre uz veliki i kvalitetan rad. Dosadašnji rezultati mnogo govore o Partizanu i njegovoj vaterpolo školi. Sada imamo verovatno najmlađi prvi tim u istoriji kluba. Kada bi klub i ekipa dobili pravu podršku i kada bismo uspeli ove momke na Banjici da zadržimo nekoliko sezona, siguran sam da bismo, uz par pojačanja, za tri četiri godine imali tim spreman za osvajanje Lige šampiona“

Izvor i foto

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: