Partizan u Humskoj sutra dočekuje Proleter, traži se recept za pobedu (VIDEO)

Trener fudbalera Partizana, Aleksandar Stanojević, najavio je novu utakmicu 15. kola Superlige, koja se u Humskoj igra protiv Proletera u subotu u 16 časova.

“To je ekipa koja je samo tri boda iza nas, hit su ovog dela prvenstva, biće neizvesno. Igramo kod kuće, nadam se povoljnom rezultatu. Danas dolaze Holender i Natho, nadam se i Banjak, nisam ga video. Sačekaćemo trening, videćemo ko je u kakvom stanju. Počeli su da treniraju Jojić i Suma, Bajbek lagano radi, ali nije još spreman. Suma i Jojić konkurišu za tim”, rekao je Stanojević.

On je imao još jedan kadrovski problem.

“Asano je imao malu povredu na meču, videćemo još danas. Što se Proletera tiče, čvrsti su i defanzivno organizovani, mislim da je “otrov” brza cirkulacija lopte, dosta kretnje igrača u napadu. To je lek za čvrstu i dobru odbranu”, rekao je Stanojević.

Proleter se pokazao kao tvrda ekipa, pa su crno-beli na oprezu.

“Ako damo dva gola, nadam se da je dovoljno pobedu. Disciplinovana su i teška ekipa, videćemo, biće teška utakmica, treba nam dosta strpljenja svih 90 minuta. Najviše smo radili na podizanju fizičkih sposobnosti, mislim na mlađe, ne bih sada da imenujem. Probali smo mlade iz omladinske škole, da vidimo šta da očekujemo. Nije bilo taktičkih zahteva jer imamo dosta reprezentativaca. Nismo u mogućnosti bili da radimo na to”, dodao je trener Partizana.

Pod znakom pitanja je i Maki Banjak.

“Banjak će doći prvu put na trening, biće u konkurenciji za tim, ali ne startnih 11. Igrali su neki tri meča, Holender je igrao tri meča, ali šta da radimo, tako je svima, ja sam srećan da imamo reprezentativce i kvalitetne igrače koji igraju za reprezentaciju. Drago mi je što je i Zdjelar igrao za Srbiju u lepom meču, podstrek je to za njega”, dodao je Stanojević.

Bilo je reči i o fijasku reprezentacije u borbi za Evropsko prvenstvo.

“Svima je teško pao poraz, nama naročito iz struke, igračima, svima znači afirmacija srpskog fudbala. Pokazao sam da sam uvek tu za reprezentaciju kada su igrači u pitanju, za mene je čast igrati za reprezentaciju, ako je igrač povređen, naravno da ga treba sačuvati. Naravno, uvek od mene igrači imaju podršku da igraju za reprezentaciju. To je čast za sve, isto mislim i za strance. Ali zdravlje igrača je najvažnije”, rekao je trener crno-belih.

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: