Partizan predstavio novi tim za napad na novu duplu krunu!

Za ekipu Partizana nova sezona počinje već u petak od 20:15h, kada će se crno-beli u okviru Regionalne lige sastati sa Mornarom, a uoči tog susreta organizovana je i konferencija za medije, na kojoj je predstavljen novi tim, ali i glavni ciljevi kluba.
Zbog teške finansijske situacije, Partizan u novu sezonu ulazi sa znatno podmlađenim timom, ali to ne umanjuje ambicije kluba, bar kada je domaća scena u pitanju.

Crno-beli žele da odbrane oba domaća trofeja, a Regionalna liga i pogotovo Liga šampiona poslužiće talentovanim vaterpolistima crno-belih da steknu dodatno iskustvo.

Prvi čovek kluba, naš proslavljeni golman Aleksandar Šoštar, ne krije šta očekuje od nove generacije vaterpolista Partizana, u svakom od takmičenja u kojima će učestvovati.

“I pored konstantnog podmlađivanja i sada imamo tim, koji po kvalitetu uliva sigurnost da možemo ravnopravno da se nosimo sa svim protivnicima. To je oduvek bio moto svih generacija Partizana,tako je i sada, bez obzira na sve nedaće s kojima se susrećemo – rekao je Šoštar.

Glavni cilj nam je da osvojimo ‘duplu krunu’, da odbranimo trofeje u Prvenstvu i Kupu Srbije.

Utakmice u Regionalnoj ligi, pre sveg

Što se Lige šampiona tiče, ambicija i želja svih nas je da osvojimo pobednički trofej, ali jasno je da to u ovom trenutku nije realno ostvarivo.

I evropski mečevi, dueli sa vrhunskim timovima i vaterpolistima će našim igračima biti izuzetno korisni za sazrevanje. Po kvalitetu na papiru u sada ne možemo da budemo kompetitivni sa najboljim ekipama Evrope“, objašnjava Šoštar.

Posle odlaska Vlade Vujasinovića u Pro Reko, novi trener crno-belih je Zoran Milenković, dosadašnji trener Banjice, a novi kapiten je reprezentativac Srbije Nikola Jakšić.

“Što se pojačanja tiče iz Radničkog su stigli golman Lazar Dobožanov i Nebojša Toholj. Sa pozajmice u Crvenoj zvezdi vratili su se Aleksandar Andrejević, Mihajlo Repanović i Filip Janković.

Veliki dobitak je što nam je ostao Nikola Jakšić, koji će biti najmlađi kapiten u istoriji Partizana.

Na usavršavanje u Partizan, sa ciljem da se nametnu da postanu standardni prvotimci, stigli su Marko Bolović iz nemačkog Hanovera, i Aleksandar Radanović iz Budve“, istakao je Milenković.

On je naglasio da je Partizan kolevka srpskog vaterpola i da ima obavezu da svake godine stvara igrače za seniorsku reprezentaciju Srbije.

Kapiten Nikola Jakšić je ohrabren igrama crno-belih u pripremnom periodu i poručuje da se Partizan neće plašiti nikoga u sledećoj sezoni, pa ni “strašnog“ Pro Reka.

“Zadovoljan i atmosferom i igrom koju smo u prvim proverama prikazali. Pre nedelju dana sparingovali smo sa ruskim prvakom Spartakom, daleko iskusnijom ekipom i sa njima smo se ravnopravno nosili kao da su naši vršnjaci.

Uvek ćemo ići na pobedu, bez obzira da li nam je rival Mornar ili Pro Reko“, poručio je Jakšić, a sa njim se složio i juniorski reprezentativac Radomir Drašović, još jedan od velikih aduta crno-belih u novoj sezoni.

Kada je u pitanju Jakšić, predsednik Šoštar je otkrio da je reprezentativac Srbije imao ponude da napusti Partizan, ali ih je odbio, svestan da u Partizanu može najviše da napreduje.

I taj podatak dovoljno govori o veličini i značaju Partizana u evropskom vaterpolu…

Izvor i foto 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: