Partizan nadmoćan protiv DAC-a i u Slovačkoj! (0:2)

DAC – Partizan 0:2 (0:1). – Strelci Pantić u 19. i Gomes u 78. – Popović odbranio poklon-penal za domaćina u 76. – Natho dva maestralna dodavanja. – Sledeći rival ruski Soči 5. i 12. avgusta

Partizan je prošao u treće kolo Lige konferencija, gde će mu 5. avgusta u Rusiji i sedam dana kasnije u Beogradu protivnik biti Soči. Uspeh fudbalera „crno-belih” – 2:0 (1:0) – potpuno je zaslužen, ali igra mora da bude i bolja i sigurnija.

U odnosu na prvi okršaj (1:0 za Partizan) u Dunajskoj Stredi su na početku susreta uloge bile promenjene. Gost je bio oprezan, a DAC je priželjkivao da što pre da gol i izjednači ukupan rezultat. I u četvrtom minutu umalo da mu se posreći. Divković je s desne aut-linije verovatno hteo samo da ubaci loptu pred gol, ali je ona kao teledirigovana krenula ka mreži. Popović je na vreme primetio loptin hir, stigao je da se baci u levu stranu i otkloni opasnost.

Još neko vreme su „crno-beli” bili rezervisani, a onda su prešli i oni na protivničku polovinu. U 18. minutu posle Jojićevog kornera s leve strane Saničanin se iskrao i sam s pet metara, doduše, nešto iskosa, pucao u bliži ugao. Međutim, Jedlička je kao i u Beogradu, opet zablistao. Mada je lopta padala on je odlično dejstvovao i sačuvao svoj gol. Ali, u narednom minutu mu nije bilo spasa. Posle ubacivanja lopte iz drugog ugla stvorila se gužva pred golom DAC-a. Odbila se do Natha, a on je imao spremno rešenje. Vratio je loptu Pantiću, koji je s petnaestak metara po sredini gola mogao da bira kako i gde da šutira. Jedlička ovoga puta ništa nije mogao da uradi – lopta je završila u njegovom desnom gornjem uglu. Tako je Partizan i kao gost stekao prednost od 1:0 protiv slovačkog vicešampiona.

Posle toga domaćin više nije imao šta da bira. Potpuno se prorijentisao na napad i u 25. minutu je imao stopostotnu šansu. Na izbijenu loptu s polovine DAC-a Šarani se izmigoljio Vujačiću, Lutovac nije hteo da rizikuje da možda bude isključen zbog prekršaja, pa se napadač slovačkog tima našao oči u oči s Partizanovim golmanom, koji je imao i sreće – lopta ga je pogodila u levu ruku i iza njegovih leđa otišla pored desne stative u korner. U tom razdoblju odbrana Partizana je nekoliko puta panično intervenisala, ali zbog toga nije platila ceh.

Posle dugih trenutaka kada se igralo na Partizanovoj polovini Beograđani su mogli da da prebrinu. U 45. minutu ponovo se lopta, posle centaršuta, odbila do Natha, koji je uočio da na Gomesa niko ne motri, pa ga je poslužio kao na tacni. Napadač „crno-belih” kao da je bio iznenađen ovim poklonom, nije najbolje primio loptu, pa je s njom otišao udesno. Jedlička je skratio ugao i dotakao loptu taman toliko da je skrene u stativu.

Na početku drugog poluvremena Natho je ponovo odlično uputio loptu ka Gomesu, ali je Marković mislio da je ona njemu namenjena, pa ju je u nešto nepovoljnijoj situaciji primio, tako da nije bilo opasnosti po DAC-ov gol.

Zapretio je potom i DAC. Posle kornera s leve strane Popović je vrhovima prstiju sklonio loptu s čela Beskorovajnog. Potom je Divković izveo dobar prodor, došao je gotovo do golmanove leve stative, ali iskosa, a uz to je Saničanin bio pribran i blokirao njegov pokušaj. Napadao je domaćin stihijski, pa je Partizanov trener u 60. minutu uveo dvojicu napadača da i protivnička odbrana ima posla.

Ali, ipak se zakuvalo pred Popovićem. Najpre je Šefer u 69. minutu pucao s 18 metara, i da se Vujačić nije pravovremeno podmetnuo ko zna da li bi Partizanov golman mogao išta da učini. A posle kornera Balić je pogodio stativu.

A u 76. minutu poklon-penal za domaćina. Saničanin je na korner-liniji zaustavio loptu ispred Taiva, ali je sudija pokazao na belu tačku. Najstrožu kaznu je izveo Balić, ali je Popović pročitao njegovu nameru, bacio se u desnu stranu i ispravio nepravdu.

Partizan je konačno odahnuo dva minuta kasnije. Zdjelar je po ko zna koji put pročitao nameru protivnika, presekao je Balićevo dodavanje, stuštio se po levoj strani i po zemlji pronašao pred golom Gomesa, koji je spretno matirao Jedličku.

Stadion: MOL. Gledalaca: 6.000. Sudija: Bijeri (Švajcarska). Strelci: 0:1 Pantić (19), 0:2 Gomes (78). Žuti kartoni: Beskorovajni, Vera, Nikolaesku (DAC), Urošević, Vujačić, Pantić i Jojić (Partizan).

DAC: Jedlička 8, Vera 6 (od 79. Rimarenko –), Bruneti 7, Nebila 5 (od 46. Balić 6), Kružlijak 7, Beskorovajni 6, Divković 6 (od 79. Nikolaesku –), Njije 6 (od 70. Mumu –), Šarani 6 (od 55. Taivo 6), Šefer 7, Ciganiks 6. Trener: Nemet.

PARTIZAN: Popović 9, Lutovac 6, Urošević 7, Zdjelar 8, Vujačić 7, Saničanin 8, Marković 6 (od 60. Holender 5), Jojić 6 (od 69. Šćekić 6), Gomes 7 (od 83. Milovanović –), Natho 8 (od 60 Jović 5), Pantić 7 (od 83. Pavlović –). Trener: Stanojević.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: