Partizan kreće u novu evropsku odiseju, Obradović upozorava na agresivni Hamburg

Jasno je da ćemo za protivnika imati tim koji igra izuzetno agresivnu košarku, izjavio je Željko Obradović, trener košarkaša Partizana pred meč sa Hamburgom u Evrokupu.

Prvi rival crno-belih u novoj sezoni Evropkupa biće Hamburg, protiv koga igraju u gostima u utorak od 19.30.

„Nama je dobro poznat, napravili smo analizu i gledali mnogo snimaka utakmica. Jasno je da ćemo za protivnika imati tim koji igra izuzetno agresivnu košarku, koji pokušava čak i posle primljenog koša da trči i to je glavna odlika“, rekao je Obradović.

„Bez ikakve dileme moramo da svedemo njihov broj postignutih poena iz tranzicije na minimum, da budemo svesni da je to tim koji igra izuzetno agresivnu odbranu svih 40 minuta, moramo da budemo spremni na to. Moramo da probamo da zaustavimo njihove najbitnije igrače koji dosta kreiraju, ali i pogađaju.“

Žoc ističe da je svaki početak takmičenja u evropskim takmičenjima poseban.

„S obzirom na to da je prva utakmica, ima posebnu draž. Novo je takmičenje, vidim kod igrača veliku želju na treningu koja je prisutna od kada smo se skupili, da radimo na najvišem mogućem nivou i s te strane ne mogu da imam zamerki. Može da ih bude čak i kada se odigra najbolja utakmica. Probaćemo da imamo što duže koncentraciju. U ovih nekoliko utakmica koje smo odigrali u ABA ligi bilo je dosta dobrih stvari, ali i nekih loših trenutaka. Sve je to negde normalno jer se ekipa još navikava na mene i ja na njih. Sve je to proces koji traje i za koji je potrebno vreme“, objašnjava trener crno-belih.

On je upitan i kako mu se čini novi sistem takmičenja u Evrokupu, gde je mnogo timova u prvoj fazi, a onda se eliminacione utakmice igraju na jednu pobedu.

„Svima je isto. Kako nama, tako i drugima. Najbolje što možemo da uradimo je da se prilagodimo na taj sistem takmičenja i da razmišljamo samo o sledećem protivniku. To je sada Hamburg, o svemu drugom je bespotrebno razmišljati. Takmičenje još nije počelo, ne treba razmišljati o plej-ofu, jednoj utakmici. Biće vremena i za to“, zaključio je Obradović.

Obradović je rekao da je ekipa spremna i biće u istom sastavu kao protiv Cibone.

Panter misli samo o pobedi, Mura Evrokup podseća na „martovsko ludilo“

Panter razmišlja samo o pobedi u Evrokupu

Panter razmišlja samo o pobedi u Evrokupu

Košarkaš Partizana Kevin Panter izjavio je da tim želi pobedu na startu nove sezone u Evrokupu.

„Idemo da pobedimo. Na pameti nam je samo pobeda, da budemo svoji i igramo utakmicu po utakmicu. Znam da igraju agresivno, da dosta trče… Mi moramo da ostanemo fokusirani na sebe, da budemo najbolja verzija“, rekao je Panter novinarima posle treninga.

Plejmejker crno-belih je prokomentarisao i novi sistem takmičenja.

„Ima nekoliko timova za koje nikad nisam čuo, ali to nije važno. Svi mogu da igraju. Mi ćemo biti spremni da odgovorimo na to“, poručio je Panter.

Njegov saigrač Dalas Mur kaže da će ekipa u Nemačkoj gledati samo sebe i pokušati da odgovori na pravi način rivalu koji igra dobru defanzivu.

„Idemo utakmicu po utakmicu, fokusirani smo na sebe. Čeka nas Hamburg, ekipa koja igra dobru odbranu. Mi ćemo da se potrudimo da uradimo sve što trener od nas traž i pobedimo. Gledali smo dosta snimaka, sada znam više o njima nego pre toga. Imaju dobru igru u tranziciju, moramo odbranom da odgovorimo na to“, kaže Mur i dodaje da se njemu novi sistem takmičenja dopada.

„Drugačije je od onoga što sam igrao kada sam bio u Francuskoj, ali mi se sviđa. Više utakmica, više šansi, biće zabavno. Podseća dosta na ‘martovsko ludilo’ u koledž košarci, sve može da se desi. Zato nijednog protivnika ne smeš da shvatiš olako. To je naš plan“, rekao je Mur i potvrdio da je povreda iza njega i da mu je skočni zlob dobro.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: