Izbor arbitara je isključivo u nadležnosti komisije – Fudbalski klub Partizan uputio je javno saopštenje sa pitanjem ko daje za pravo generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću da komentariše odluku Sudijske komisije o određivanju arbitra za 153. večiti derbi.

Terzić je u sredu reagovao, nezadovoljan što je FSS umesto planiranog najboljeg srpskog sudije Milorada Mažića u poslednjem momentu izbor pao na Maja Vujovića.

„Ko to daje za pravo Zvezdanu Terziću da ponovo, skrivajući se iza tobožnje brige za pravdom, pokušava da utiče na izbor i nezavisnost institucija? Da li on to žali za vremenima kada su sportske institucije služile (samo)volji jednog čoveka, kada su sudije birane po želji samo jednog interesnog lobija? Partizan snažno ističe podršku principima i institucijama, nezavisnosti i odgovornosti, naporima FSS, koji, vidimo, nisu ni laki ni jednostavni. Mi pristupamo predstojećem derbiju sa dobrom verom i poverenjem“, navode iz Humske.

Kako se ističe, Partizan drži da su principi nezavisnosti i integriteta institucija temeljni uslovi uspešnog rada svih sportskih struktura.

„Poverenje u institucije i u kredibilnost autonomnog odlučivanja je tekovina pravne države koju FSS treba dosledno da sprovodi na čast i poštovanje svih učesnika u fudbalskom nadmetanju. Partizan je uvek poštovao sve odluke nadležnih struktura, budući da je pravnu sigurnost i zadovoljenje opštih interesa jedino moguće ostvariti ukoliko se sitnosopstvenički interesi podrede pravičnosti i nezavisnosti“.

„Večiti derbi je dragocena institucija našeg fudbala. On počiva na tradiciji, međunarodnom ugledu i decenijama sticanom prestižu svih njegovih aktera. Derbi je ono važno što se mora sačuvati, a FSS je te svoje društvene odgovornosti savršeno svestan. Međutim, neki sportski radnici u ime velikog sportskog rivala, a potpuno samovoljno i proizvoljno, nastoje da pravičnost i sigurnost podrede lošim namerama i zamućenim interesima“, zaključuju iz Partizana.

Ostavi komentar

Translate »