Partizan i Cibona, ZA PRIMER SVIMA!

Da se veliko, višedecenijsko rivalstvo dva trofejna kluba može negovati i na pristojan, pravi sportski način, pokazali su Partizan i Cibona u proteklih par dana.

Navikli smo, nažalost, na ovim prostorima da se derbi utakmice u našim najpopularnijim sportovima često opisuju i kao mečevi “visokog rizika“, huligani često preuzimaju glavne uloge, a nisu retka ni medijska prepucavanja predstavnika rivalskih klubova, međusobne optužbe, o povicima na sudije da i ne govorimo.

Međutim, sinoćnja utakmica između Partizana i Cibone u hali “Aleksandar Nikolić“ u Beogradu može se posmatrati i kao jedno prijatno iznenađenje, po pitanju ponašanja svih aktera.

Sama najava ove utakmice i iz jednog i iz drugog kluba pokazala je želju i Beograđana i Zagrepčana da pravo sportsko rivalstvo bude u prvom planu i u tome su i uspeli.

Cibona je sinoćni susret najavila na svom Tviter nalogu kao “večiti derbi starih sportskih rivala“, kao “pravu košarkašku poslasticu“, a Partizan se nadovezao najavom “košarkaškog klasika“.

A da atmosfera bude fenomenalna tokom same utakmice, potrudili su se “Grobari“ koji su napunili tribine i sportski bodrili svoj tim, na ćčemu su im i Zagrepčani odali priznanje.

Posle svega nam ostaje da se zapitamo zbog čega na ovakav način ne može da se proprati i jedan “večiti derbi“ između srpskih najvećih rivala, Partizana i Crvene zvezde, nego godinama već slušamo i gledamo polemike, optužbe, svađe, navijačke incidente…

Neka sinoćnja utakmica bude primer svima!

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: