Đoković trenutno vodi sa 4:2 u gemovima, a meč možete pratiti u direktnom prenosu na Eurosport 1 kanalu.

Novak Đoković za plasman u četvrto kolo igra protiv Argentinca Tomasa Ečeverija danas od devet časova. – Žreb mi nije nimalo lak, ali bio sam toliko puta u sličnim situacijama da znam šta mi je činiti, kaže najbolji igrač sveta

Motivacija je sigurno nikad veća kad znate da igrate protiv dečačkog idola i uzora. Kad znate da izlazite na megdan najuspešnijem igraču u Australiji i najboljem teniseru svih vremena, onda glad i želja za dokazivanjem i nadmetanjem neprestano rastu. Tako se oseća Tomas Martin Ečeveri, današnji protivnik Novaka Đokovića u trećem kolu Australijan opena. Vlasnik 24 grend slem trofeja zna to vrlo dobro. Zato je na konferenciji za medije posle pobede u drugoj rundi istakao:

– Uradiću domaći zadatak. Biću spreman za Ečeverija. Nisam gledao njegove mečeve u Melburnu, protiv Marija i Mofisa. Znam da igra tenis života na tvrdim podlogama u poslednjem vreme. Analiziraću naša prethodna dva okršaja. Znam da moram da odigram bolje.

Ove godine na Australijan openu Novak se suočava s nekoliko problema, što dodatno komplikuje rasplet situacija na početku prvog slema. Od takmičenja u Junajted kupu u Pertu ima problem sa zglobom, a prehladio se po dolasku u Melburn. Zbog toga fizički nije u najboljem stanju, pre svega ne može da pokaže prepoznatljiv tenis. U uvodnim fazama melburnškog grend slema za protivnike je imao dva izuzetno nezgodna rivala, koji su uspeli da mu otmu set – Dino Prižmić i Aleksej Popirin. Novak nikad nije izgubio po set u prva dva kola. Pitanje je da li bi bilo tako da je na terenu igrao „onaj stari Novak“.

Đoković trenutno vodi sa 4:2 u gemovima, a meč možete pratiti u direktnom prenosu na Eurosport 1 kanalu.

Ostavi komentar

Translate »