Svečano je otvoreno Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore u kajaku i kanuu sprint, koje će biti održano od 22. do 25. juna na Adi Ciganliji. Predrag Peruničić, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, rekao je sinoć da je Beograd opet centar kajakaškog sveta.

„Ovo je drugo međunarodno takmičenje koje se u održava u poslednje dve nedelje. Srbija je već prepoznatljiva u sportskom svetu kao odličan organizator i domaćin međunarodnih takmičenja. Nadam se da će naši gosti poneti najlepše utiske iz našeg grada“, rekao je Peruničić, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Na ovom prvenstvu učestvovaće 1.000 takmičara iz 38 zemalja koji će izveslati ukupno 213 trka, od kojih čak 46 finalnih, u disciplinama 1000, 500 i 200 metara.

Ministarstvo omladine i sporta je podržalo ovo takmičenje sa 13 miliona dinara, a tribine regatnog centra na Adi Ciganliji otvorene su sva četiri dana takmičenja od 8 časova, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Peruničić je čestitao Kajakaškom savezu Srbije na organizaciji događaja i zahvalio se volonterima koji su pomogli u tome, navodi se u saopštenju.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »