Slaviša Kokeza (44) u gradu je odavno poznat pod nadimkom Federer. To nimalo nije slučajno jer je taj reketirao gde god je mogao. Ali da on lično ne bi prljao ruke, imao je čoveka koji je to za njega radio. To je bio Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, i ekipa koju je Velja okupio. Znam to jer sam sve osetio na svojoj koži. Ovako počinje svoju ispovest poznati srpski biznismen (ime i prezime poznato redakciji) koji iz straha za svoj život i život svoje porodice ne želi pod punim imenom i prezimenom da izlazi u javnost.

On otkriva šta je sve radio predsednik Fudbalskog saveza Srbije, kao i kako je tesno sarađivao sa najozloglašenijim kriminalcem u Srbiji koji je nedavno uhapšen. On navodi da se jasno seća dana kada je Velja došao da ga reketira u ime Kokeze.

– Velja i njegova ekipa tražili su mi dva miliona evra koje sam navodno dugovao Kokezi, što je potpuno sumanuta priča. Velja je i te kako imao interes da uteruje dug jer je od tih dva miliona njemu u džep išlo 300.000 evra. Sam Kokeza mu je rekao da uzme tu sumu od 300.000 evra kao nagradu za uspešno odrađeni reket – navodi naš sagovornik.

On ističe da Kokezi nikada ništa nije dugovao.

POZIVAO SE NA DRŽAVU

– Dugo sam u ovom poslu i veoma ozbiljno radimo i pristupamo svemu. Izuzetno smo uspešna i ozbiljna firma i gotovo da nije bilo tendera na koji smo se prijavili a da ga nismo dobili. Naravno, sve potpuno legalno.

VELJA JE REKETIRAO ZA KOKEZU

Zašto vam ovo sad naglašavam, zato što mi je u jednom trenutku došao Slaviša Kokeza sa kojim sam bio ne u prijateljskim, ali u drugarskim odnosima. On mi je rekao da moja firma nijedan tender ne bi dobila da nije bilo njega i njegovih stranačkih i političkih veza na koje se uvek pozivao. Bio sam blago rečeno šokiran jer znam da to nije tačno. A onda mi je izgovorio sumu od dva miliona evra koju navodno dugujem njemu koji mi je, kako je rekao, toliko učinio. Odmah se pozvao i na državu jer kaže da on taj novac zapravo mora da da državi – pojašnjava sagovornik. Poznati biznismen ističe da je od tog susreta krenula agonija.

– Žargonski rečeno, oduvao sam ga kad mi je to rekao. Mislim da sam se čak i nasmejao. Međutim, posle mi nimalo nije bilo smešno kad mi je poslao Velju Nevolju da mi traži dva miliona evra – navodi naš sagovornik.

Ostavi komentar

Translate »