OTKRIVAMO: Medijska mafija hara Srbijom, zato nema prenosa utakmica „orlova“ na RTS-u!

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras u Beogradu igra kvalifikacioni meč za SP u Kataru, bez direktnog televizijskog prenosa na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, što znači da, po ko zna koji put, oko 75% stanovništva Srbije neče moći da prati tu utakmicu u direktnom televizijskom prenosu.

I ovu utakmicu će, sasvim nezakonito, prenositi piratska televizija Nova S, koja je u vlasništvu kontroverznog medijskog tajkuna Dragana Šolaka, bliskog zloglasnom žutom tajkunu Draganu Đilasu!

Naime, sve bitne sportske događaje i manifestacije, pa i pomenute kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u fudbalu, po Zakonu o elektronskim medijima Republike Srbije, mogu da prenose samo televizije koje imaju nacionalnu frekvenciju, odnosno samo one televizije koje pokrivaju teritoriju cele Srbije i imaju slobodan pristup nacionalnim frekvencijama, po članu 64. Zakona i Pravilnika REM-a.

Televizija Nova S nema nacionalne frekvencije i nema, po Zakonu, pravo da prenosi utakmice sportskih nacionalnih selekcija Srbije.

Otkud onda to da Nova S radi to što radi, krši Zakon i zarađuje veliki novac od reklama koje emituje tokom prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije?!

Po Zakonu, REM je taj koji bi trebalo da uređuje te stvari i da reaguje u slučaju kršenja Zakona, ali pomenuti medijski tajkun Dragan Šolak „pobrinuo“ se da REM žmuri na očigledno kršenje Zakona tako što je, „na zna koji način“, zadobio „naklonost“ većine članova REM-a, koji su praktično postali saučesnici u njegovom vršenju teškog krivičnog dela!

S druge strane, RTS i Javni medijski servis Srbije, umesto da ispunjavaju svoje obaveze prema pretplatnicima i prema Zakonu tako što će zakupiti pravo na prenose utakmica fudbalske reprezentacije Srbije, to pravo prepustili su, opet nezakonito, i opet uz sumnjive zakulisne radnje, piratskoj televiziji Nova S, koja se inače „na divlje“ emituje u Srbiji, jer nije uopšte ispoštovala zakonsku proceduru i prateće akte vezano za emitovanje televizijskog programa na teritoriji Republike Srbije.

Jednostavno rečeno, i REM i RTS su „radosno“ dozvolili Šolakovoj piratskoj televiziji Nova S da krši Zakon, na štetu države Srbije i miliona pretplatnika RTS-a, što upućuje na sumnju da većina članova REM-a i odgovorna lica iz RTS-a pripadaju medijskom kartelu Dragana Šolaka.

Krajnje je vreme da se REM i RTS rekonstituišu do temelja, da se u tim javnim institucijama uvede red i da se konačno razbije Šolakova medijska mafija koja hara Srbijom.

Izvor: Reporter

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: