OTKRIVAMO: Kokeza oterao Muslina jer nije hteo da ubaci „njegove“ fudbalere u reprezentaciju Srbije!

Nekadašnji selektor Srbije Slavoljub Muslin progovorio je prvi put posle smene nakon što je fudbalsku reprezentaciju Srbije odveo na Svetsko prvenstvo.

Ne samo Srbija, ceo fudbalski svet je bio u šoku kada je u decembru 2017. godine Fudbalski savez smenio Slavoljuba Muslina, selektora koji je odveo nacionalni tim na Mundijal!

Za smenu saznao u Beču

Muslin je konačno progovorio o svemu, šta se desilo, zašto je smenjen…

– Posle utakmice u Beču s Austrijom već je bilo odlučeno da me smene, a ja sam to tada i saznao. Shvatio sam i po ponašanju pojedinih novinara na konferenciji za štampu, uglavnom onih iz žute štampe. Umesto da budu srećni što smo se kvalifikovali i da mi čestitaju, oni su krenuli da traže izgovore za razna pitanja. Da reprezentacija nije dobro igrala, a mi smo se posle osam godina prvi put plasirali na neko takmičenje – rekao je Muslin.

Muslin kaže da mu se tokom kvalifikacija niko nije mešao u posao, ali da je Slaviša Kokeza pokušao da uvrsti neke igrače na spisak za azijsku turneju i da nije želeo na to da pristane.

– U poslednjem razgovoru sa predsednikom saveza kome je prisustvovao i nekadašnji direktor, na žalost sada pokojni Goran Bunjevčević, razgovarali smo o svemu. Shvatio sam da je to definitivan razlaz između nas.  Dok su trajale kvalifikacije niko se nije mešao ni u sastav tima ni u spisak igrača, međutim tada sam shvatio da predsednik hoće da izmeni tu listu već za prvu azijsku turneju. Za Svetsko prvenstvo su pominjani neki igrači koji uopšte nisu učestvovali u kvalifikacijama. Ja kao profesionalac nisam mogao to da dozvolim.

Muslin nije pristao na ustupke

Iz FSS su tvrdili da su kamen razdora bila tri fudbalera – Milinković Savić, Veljković i Radonjić. Muslin kaže da je bilo i drugih igrača.

– Nisu bili samo oni u pitanju, bilo je tu i drugih igrača. Nije normalno da se tako nešto uradi posle uspeha koji smo napravili. Moj zadatak je bio da odemo na Mundijal, to smo i uradili sa igračima koje sam ja odabrao. To znači da sam ja odabrao prave igrače. Posle je bilo pitanje da li na Svetsko prvenstvo treba da idu još neki mladi igrači, ili oni koji su izborili plasman. Do SP je ostalo osam meseci, dovoljno vremena i za eksperimentisanje i probanje novih igrača, ne kažem da bi svi oni bili na spisku, ali u tom momentu nisam bio spreman ni na kakve ustupke. Rekao sam da ću videti jer ima još osam meseci do Svetskog prvenstva.

Bivši selektor kaže da ipak posle svega, posle smene, nije bio ljut ni na koga.

Srpski fudbal tone

– Znate kako, šta god vam se desi u životu, treba da budete ljuti na samog sebe što ste dozvolili da dođete u tu situaciju. Ja nisam mogao da budem ljut na sebe jer sam taj zadatak koji sam imao pred Svetsko prvenstvo na kraju i ispunio. Bilo mi je žao što neću otići na Mundijal iako sam bio zaslužan za odlazak naše reprezentacije – poručio je Muslin i dodao da se plaši za srpski fudbal:

– Svake godine tonemo sve dublje i dublje. Ima poneki dobar rezultat klubova ili mlađih kategorija, ali to nije uspeh koji dolazi iz nekog planskog rada u sprskom fudbalu.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: