Evroliga nema milosti! Košarkaši Crvene zvezde melju u ovom takmičenju, a klub plaća kazne… Ovoga puta crveno-beli će morati da izdvoje 42.000 evra za dva odvojena prekršaja!

Zvezda je zbog, kako je navedeno, “loše organizacije utakmice sa Fenerbahčeom 12. januara ove godine” kažnjena sa 18.000 evra. Glavni razlog su zakrčeni prolazi i previše gledalaca u dvorani “Aleksandar Nikolć”, čime je ugrožena bezbednost svima na tribinama.

I ovoga puta uvaženi su pojedini argumenti kluba koji je u svoju odbranu naveo da dvorana „Aleksandar Nikolić” logistički ograničava mogućnosti da se organizuju utakmice Evrolige po svim zahtevima tog takmičenja, posebno zbog činjenice da su u dvorani morali da budu prisutni i brojni pripadnici obezbeđenja i policije jer je ta utakmica označena kao meč „visokog rizika”.

Zbog identičnog, i kao otežavajuća okolnost, ponovljenog prekršaja, KK Crvena zvezda kažnjen je sumom od 24.000 evra za utakmicu koja je odigrana 26. januara 2017. godine protiv atinskog Panatinaikosa.

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Klub je takođe pohvaljen i za ogromne napore koje je učinio u prethodne dve utakmice sa Galatasarajem i Bambergom, koje su takođe nosile epitet „visokog rizika” ali su organizovane bez greške.

Zvezda je samo ove godine na ime kazni (najveći deo otpada upravo na zakrčene prolaze i bacanje predmeta u teren) platila sumu od čak 70.500 evra.

Crveno-beli su još jednom apelovali na navijače, jer se klub još uvek nalazi pod uslovnom kaznom. Svaki sledeći ispad mogao bi da znači i igranje utakmice bez publike.

Izvor i foto: Blic

Ostavi komentar

Translate »