Orlovi putuju na finalni turnir Svetske lige u Brazil. Grbić: Naše ambicije uvek moraju da budu najviše

ZLATO se brani u Kuritibi. Odbojkaši putuju za Istanbul, odakle sutra ujutru lete za Brazil, gde će od 4. do 8. jula pokušati da ponove prošlogodišnji podvig iz Krakova i osvoje Svetsku ligu. “Orlovi” se u grupi, 5. i 6. jula, sa SAD i Francuskom bore za ulazak u polufinale. U drugoj grupi su domaćin Brazil, Rusija i Kanada

  • Ovogodišnja Svetska liga je pokazala koliko je ujednačen kvalitet svih ekipa i nema selekcije koja nije doživela poraz. Mislim da je u grupnoj fazi Francuska pokazala najveći kvalitet i kontinuitet i zbog toga je najozbiljniji kandidat za titulu. To ne znači da se odričemo trona. Naše ambicije su uvek najviše i želimo da odbranimo zlato – naglasio je selektor Nikola Grbić.

Finalni turnir će biti spektakularan, jer će se odigrati na fudbalskom stadionu, na kojem će se najverovatnije zbog hladnih dana zatvoriti krov. Očekuje se oko 30.000 navijača.

  • Moramo da budemo oprezni i zbog uslova koji nas očekuju. Jedini su u prednosti Brazilci koji već treniraju na stadionu. Verujem da ćemo se aklimatizovati, a najvažnije je da odigramo najbolje u ovom momentu i da iskažemo duh i zajedništvo koje nas krasi – podvukao je Grbić.

Naši odbojkaši su već igrali na fudbalskim stadionima u Kopenhagenu (EP 2013) i Varšavi (SP 2014) i priznaju da će u prednosti biti ekipa koja se prva privikne na ogroman prostor.

  • Puno toga zavisi od nas. Najviše kako ćemo se priviknuti na stadion. Da igramo u dvorani obećao bih zlato, jer me poslednje partije ohrabruju. Ovako, ranija iskustva ne pomažu. U Kopenhagenu smo bili odlični, ali u Varšavi protiv Poljske odigrali smo jednu od najslabijih utakmica u poslednjih 10 godina – oprezan je bloker Marko Podraščanin.

Trofejni bloker je podsetio da su prvi cilj ispunili, a da sada teže drugom – plasmanu u polufinale:

  • Mislim da će Amerikanci biti mnogo opasniji nego na turniru u Novom Sadu, dok su Francuzi do sada pokazali najviše. U društvu smo šest najboljih selekcija na svetu i ako izborimo polufinale sve je moguće.

TANDEM SE VRATIO

KAPITEN Nemanja Petrić i Aleksandar Atanasijević vratili su se u ekipu posle dvonedeljne pauze. Selektor Nikola Grbić veruje da ima 14 igrača sposobnih da pruže maksimum u ključnom trenutku.

U Kuritibu putuju: Jovović, Buculjević (tehničari), Atanasijević, Luburić (korektori), Majstorović, Škundrić (libera), Podraščanin, Lisinac, Okolić, Krsmanović (blokeri), Petrić, Kovačević, Ivović i Katić (primači)

Izvor i foto Novosti

Ostavi komentar

Translate »