Rukometaši Srbije su nakon trenažnih aktivnosti u SC FSS u Staroj Pazovi krenuli put Bratislave na dve kontrolne utakmice sa selekcijom Slovačke. Utakmice između Srbije i Slovačke na programu su u petak od 20.00 časova u Šalji i u subotu od 18.00 časova u Bratislavi.

Okupljanje u novembarskoj EHF nedelji nacionalnih timova prilika je da se ekipa uigrava za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj koje je na programu od 13. do 30. januara 20220. godine i izvrše poslednje kontrole do finalnih priprema za takmičenje koje počinju krajem decembra meseca.

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona ističe zadovoljstvo urađenim u prethodnih nekoliko dana:

„Igrači su kao i obično u prethodnih nekoliko dana odradili dobar posao. Tokom ova četiri dana smo iskoristili priliku da poradimo na nekim stvarima koje smo započeli na prethodnim okupljanjima, da dodamo nove akcije i ispravimo neke stvari od ranije, da poradimo na odbrani i da pripremimo utakmice sa Slovačkom koje nas očekuju u naredna dva dana. Pravili smo korake koje treba da sledimo kao tim“, rekao je Đerona.

„Utakmice protiv Slovačke nam mogu poslužiti da testiramo nove igrače i da vidimo kako napreduje koncept koji imamo. Naravno, analizirali smo protivnika i posledali poslednje mečeve koje je Slovačka igrala i prikazali ih igračima. Polako smo ulazili u način rada na koji će funkcionisati priprema Evropskog prvenstva. Moramo biti sposobni kao ekipa da menjamo pojedinosti iz utakmice u utakmicu i da neke stvari odigramo na drugi način nego što je to bio slučaj sa utakmicama protiv Severne Makedonije u junu.“

„Sveukupno sam zadovoljan kako je protekao ovaj prvi deo priprema u Staroj Pazovi. Zaista su odlični uslovi, okruženje i svi su se pobrinuli da sve protekne kako treba kako bismo se skoncentrisali na rad.Postoji par igrača sa sitnim povredama, ali nadam se da će se nakon ova dva dana vratiti spremni u svoje klubove i zatim biti ponovo na okupu 27. decembra kako bi se pripremili za EHF EURO 2022“, zaklučio je selektor Đerona.

Čuvar mreže nacionalne selekcije, Vladimir Cupara ističe da je ekipa spremna i željna utakmica.

„Prošlo je dosta vremena od poslednjeg okupljanja i drago mi je što smo ponovo zajedno. Mnogi od nas čak nisu ni bili u junu na okupu jer smo dobili slobodno posle teških i napornih sezona. Odradili smo par dobrih i kvalitetnih treninga i proveli smo lepo vreme zajedno. Sada idemo u Slovačku na dve prijateljske utakmice koje će nam sigurno dobro doći za predstojeće Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj. Vidim da je ekipa spremna, željna utakmica, željna napretka i željna dobrog rada“, rekao je Cupara i nadovezao se sa pričom o sledećem protivniku.

„Fokusirali smo se na našu igru tokom prethodnih nekoliko dana, to je istina, ali igramo protiv domaćina sledećeg Evropskog prvenstva, tako da će to biti dobra provera za nas. Oni su kvalitetna ekipa, i nama i njima će dobro doći ove utakmice. Fokus smo stavili na nas, na našu igru pa ćemo videti kako će sve izgledati sutra i prekosutra.“

Neminovan je bio i osvrt na predstojeće Evropsko prvenstvo.

„Euforija pred Evropsko prvenstvo raste kako se takmičenje približava, dobra je grupa, igramo u Segedinu i očekujemo naše navijače tamo i svi jedva čekamo da prvenstvo počne“, zaključio je Cupara.

Uoči polaska u Slovačku, seniore je u Staroj Pazovi posetila predsednica UO Rukometnog saveza Srbije, Milena Delić, kako bi im poželela srećan put i uspešne provere protiv selekcije Slovačke.

Put Bratislave su krenuli sledeći igrači: golmani Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara i Milan Bomaštar, leva krila Nemanja Ilić i Vanja Ilić, pivotmeni Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek i Živan Pešić, desna krila Bogdan Radivojević i Darko Đukić, bekovi Aleksandar Cenić, Ilija Abutović, Stevan Sretenović, Aleksa Kolaković, Marko Milosavljević, Danilo Radović, Miloš Orbović i Milan Milić.

Utakmice između Srbije i Slovačke na programu su u petak od 20.00 časova u Šalji i u subotu od 18.00 časova u Bratislavi.

Ostavi komentar

Translate »