„ORLOVI“ BRANE ZLATO: Počinje završni turnir Svetske lige

Počinje završni turnir SL – Srpski odbojkaši su u prvom kolu slobodni, a odbranu zlata počeće sutra (22.40 po našem vremenu) protiv SAD. Druga prepreka na putu ka polufinalu je u četvrtak (22.40) Francuska

SPEKTAKL na brazilski način. „Arena da Baišada“ u Kuritibi od danas do subote umesto fudbalera ugostiće najbolje odbojkaše sveta, koji će se boriti za pobednika Svetske lige. Naši su u prvom kolu slobodni, a odbranu zlata počeće sutra (22.40 po našem vremenu) protiv SAD. Druga prepreka na putu ka polufinalu je u četvrtak (22.40) Francuska. Polufinale je u petak, a finale, zbog vremenske razilke, u nedelju u 4.00. U drugoj grupi su: Brazil, Rusija i Kanada.

  • Verovatno će biti spektakularno. Brazil je zemlja odbojke, igra se na fudbalskom stadionu, tako da očekujem više od 30.000 ljudi i odlične mečeve – ističe korektor Dražen Luburić.

Srbi su u Kuritibu doputovali u nedelju. Već su trenirali na stadionu, a danas će snimajući duel SAD – Francuska moći da osete kako izgleda igrati pred nekoliko desetina hiljada navijača.

  • Još nikad nisam igrao na stadionu. Deluje impozantno, malo je hladno, ali verujem da ćemo se priviknuti na ambijent i atmosferu – naglašava Luburić.

Prva prepreka na putu ka cilju je Amerika, koju su na turniru Novom Sadu lako pobedili sa 3:0. Potom slede uvek neugodni Francuzi.

  • Bilo bi lepo da maksimalnom pobedom protiv SAD sebi olakšamo posao pred duel sa Francuskom i tako stignemo do polufinala. Prošle godine se lepo poklopilo, kada smo pobedom nad Poljskom izborili plasman među četiri. Nadam se da će tako biti i ove godine – kaže Luburić.

Korektor Srbije je svestan da će svi rivali želeti da ih skinu sa trona:

  • Mi smo sada jedna od reprezentacija koju hoće drugi da pobede na svakom takmičenju. Svi se bore maksimalno protiv nas, ali ako mi pružimo ono što pokazujemo na treninzima, mislim da ćemo daleko da doguramo. Najvažnije je da idemo od utakmice do utakmice, od seta do seta, svaki poen je bitan, svaki korak bliže željenom plasmanu
    F6 SVETSKE LIGE

danas

Grupa J: Brazil – Kanada (20.05)

Grupa K: Francuska – SAD (22.40)

sutra

Grupa J: Rusija – Kanada (20.05)

Grupa K: Srbija – SAD (22.40)

četvrtak

Grupa J: Brazil – Rusija (20.05)

Grupa K: Francuska – Srbija (22.40)

petak

Polufinale – 20.05 i 22.40

nedelja

za bronzu 1.00

finale 4.05

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: