”Orden viteza Nacionalnog reda” Francuske za našu košarkašicu Natašu Kovačević

Bivša reprezentativka Srbije Nataša Kovačević, koja je već nekoliko godina na funkciji u Košarkaškom savezu Srbije, dobila je veliko priznanje iz Francuske – ”Orden viteza Nacionalnog reda”.

Naime, Nataša je dobila pismo ambasade Francuske u Beogradu u kome piše da je, na predlog amabasade Francuske, predsednik Francuske Emanuel Makron Kovačevićevoj dodelio ”Orden viteza Nacionalnog reda“.

U obrazloženju je rečeno da je Francuska prepoznala sportsko angažovanje najvišeg nivoa, uprkos svim ličnim problemima, i iskazanoj podršci mladim sportistima koji imaju poteškoće.

Kako se navodi, Natašino angažovanje je bilo pravi pokazatelj i upečatljiva ilustracija francusko-srpskih odnosa u domenu sporta, izuzetne solidarnosti, uzajamne pomoći i međusobnog poštovanja.

”Počastvovana sam imenovanjem za viteza Nacionalnog reda za zasluge Republike Francuske. Priznanje je svojevrsna kruna zajedničkom radu na unapređenju srpsko-francuskih veza, kao i veliki podstrek za budućnost. Ovo priznanje za mene predstavlja veliku odgovornost koju ću nastojati da opravdam. Snaga svakog pojedinca je u grupi ljudi koji ga okružuju, a u ovom našem poduhvatu posebnu zahvalnost dugujem ambasadi Francuske u Srbiji, gospodinu Žan Pjeru Siutatu, Goranu Radonjiću, Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Košarkaškom savezu Srbije, kao i mnogima drugima koji će se prepoznati”, rekla je Nataša tim povodom.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: