Operacija Istanbul – Sale i Orlovi idu na medalju

Orlovi počinju pripreme – Najbolji košarkaši Srbije okupili su se u Beogradu i počeli pripreme za Evropsko prvenstvo 2017.

Selektor Aleksandar Đorđević kreće sa 17 igrača koji će se boriti za 12 mesta u tomu za EP.

„Naš karakter nam ne dozvoljava da u ovo takmičenje uđemo sa manjim ambicijama nego što je osvajanje medalje. Mislim da cela ova generacija momaka zaslužuje i te kako da ceo ovaj prethodni period kruniše jako dobrim rezultatom i mi nećemo da bežimo od toga. To javno i otvoreno kažem“, rekao je Đorđević.


Konkurencija

„Španija će doći u najjačem sastavu. Obojica Gasola su predvodnici te reprezentacije. Španija uvek ide na medalju. Imaju kontinuitet u radi i rezultatima. Francuska dolazi oslabljena, ali imaju jako dobre atlete i sistem. Litvanija će biti izuzetna, a razmišljamo još o Grčkoj, Hrvatska koja se prošle godine pokazala kao jedna od izuzetnih reprezentacija“,rekao je Đorđević.


Srbija će se tokom jula pripremati u Kraljevu i Kopaoniku gde će igrati prve test mečeve, a tokom avgusta u Hamburgu i Atini. Rivali tokom leta će biti Univerzitetska selekcija, Crna Gora, Grčka, Nemačka, Poljska, Rusija, Italija, Gruzija.

„Mislim da su svi igrači imali dosta vremena da se odmore. Mislim da su puni elana i želje da krenu u ove pripreme na pravi način. Neki povrede vuku iz prvenstva, ali mislim da će za tri, četiri dana svi biti na istom i da ćemo tada krnuti s našim pripremama, znamo šta nas čeka. Nadam se da će nam Istanbul doneti sreću, kao što je nekim našim reprezentativcima ove godine već doneo sreću“, dodao je selektor.

Đorđeviću su se odazvali Miloš Teodosić (LA Klipers), Stefan Jović (Bajern), Vasilije Micić (Žalgiris), Nemanja Nedović (Unikaha), Bogdan Bogdanović (Sakramento), Marko Gudurić (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Unikaha), Branko Lazić (Crvena zvezda), Vladimir Lučić (Bajern), Marko Simonović (Zenit), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Birčević (Istanbul Bujukšehir), Milan Mačvan (Armani), Vladimir Štimac (Bešiktaš), Miroslav Raduljica (Đangsu), Ognjen Kuzmić (Crvena zvezda), Boban Marjanović (Detroit).

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Drago mi je što sam opet pored mog prijatelja i bivšeg saigrača Saleta, igračima mogu samo da poželim da budu zdravi, ostalo oni znaju šta treba da rade„, rekao je predsednik KSS Predrag Danilović. 

Srbija će na EP igrati u Istanbulu u Grupi D sa domaćinom Turskom, Rusijom, Velikom Britanijom i Letonijom. Evrobasket počinje 31. avgusta.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

.

Foto: StarSport
Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: